zaterdag, januari 22, 2022

Romantic IconVooraleer we van wal steken met de beste slows (volgens ons), nog even mee geven dat romantiek niet echt ons ding is.

Iedereen, jong of oud, vrouw of man, kent beslist wel songs waarbij hij of zij, zijn of haar (toekomstige) partner eens stevig tegen de borst drukt. Aangezien het tempo van de meeste nummers nogal aan de lage kant is, rijken de danspasjes niet verder dan die ene tegel van het moment waarop u de ‘dans’ inzette. Enkele minuten later is de vloertegel weer helemaal schoon, maar jaren later denk u terug aan dat ene moment met in gedachten, “had ik het toen geweten…” .  Kortom, PCLeek’s top slows voor (ex)geliefden. Lekker niet op Valentijn Nah! En geordend ook al niet! Who cares? Omdat we overtuigd zijn dat u al even knullig omgaat met relaties als met computers, vertellen we er ineens bij wat het ideale moment is om een song aan te vatten, of net niet. Enjoy.

De beste slows (volgens PCLeek)-Vol1

1976 Nazareth- Love Hurts.

Het nummer “Love Hurts” werd geschreven en gecomponeerd door ene zekere Boudleaux Bryant. In 1960 werd Love Hurts voor het eerst opgenomen door de The Everly Brothers, maar ze zouden het nooit uitbrengen op single, zelfs niet aan een B-kant. Roy Orbison echter, deed dat wel. In 1961 plakte hij “Love Hurts” aan de achterkant van “Running Scared” en haalde er zowaar Airplay mee in Australië. Maar de succesvolste versie van dit nummer is ongetwijfeld deze van de Hard Rock formatie Nazareth. In 1975 scoorde zij er een dikke hit mee. Of u ook ooit gescoord hebt op dit nummer durven we te betwijfelen. Wellicht had u het te druk met het bespelen van een luchtgitaar.

Ideaal moment: Je komt samen thuis van een uitstekend concert/ optreden en er ligt een, niet nader bij naam genoemd kruid, klaar.

Te vermijden moment: Het niet nader bij naam genoemd kruid, is in rook opgegaan.

1997 Espen Lind - When Susannah cries

Scandinaviërs staan bekend als een koel volkje. Uitzonderingen bevestigen de regel moet de Noor Espen Lind gedacht hebben toen hij het nummer “When Susannah cries” schreef. Hij wist menig muziekliefhebber te beroeren en scoorde zowaar een dikke hit. Als u het vrouwenvolk wil imponeren, zet dit nummer dan zeker in je lijst. Kwestie om hen te overtuigen van je ‘goede’ muzikale smaak. Of het gaat helpen?

Ideaal moment: U hebt net vernomen dat je partner zwanger is.

Te vermijden moment: U hebt net vernomen dat je partner zwanger is… van iemand anders.

1993 REM – Everybody Hurts

REM hoeven we nauwelijks voor te stellen. Deze Amerikaanse alternatieve Rockband scoorde in de jaren ’80 en ’90 hits aan de lopende band en ze behoren intussen dan ook tot de lijst ‘Groten de Aarde’. Hun nummer “Everybody Hurts” haalde in 2006 trouwens de 4de plaats in de lijst “Britain's Favourite Break-up Songs”. Niet opzetten bij een eerste date dus, tenzij u al op voorhand wil duidelijk maken hoe het zal aflopen.

Ideaal moment: U hebt pas ruzie gemaakt met je partner

Te vermijden moment: U komt iets vroeger dan gewoonlijk thuis van het werk.

1987 U2 – With or Without you

De Ierse band U2 hoeven we ook al niet meer voor te stellen (pfew), net zomin als het nummer “With or Without You”, gewoonweg omdat het op 1 na meest gecoverd nummer is van de band. Dat in 2010, het tijdschrift Rolling Stone, “With or Without You” op nr. 132 plaatste in hun lijst "The 500 Greatest Songs of All Time” bespaart ons natuurlijk ook een hoop uitleg.

Ideaal moment: U hebt net uw partner overtuigd dat u helemaal over je ex heen bent.

Te vermijden moment: Uw partner heeft net een sms je van uw ex onderschept.

1978 Art Garfunkel – Bright Eyes

Als u het vrouwenvolk echt wil overtuigen dat u ook nog over andere gevoelens beschikt dan degene die zij denken, loop dan even langs de lokale videotheek (voor zover die nog bestaan) en huur “Watership Down”. Als alternatief kan u ook eens of andere streamingsienst raadplegen. “Bright Eyes”, de themasong van deze animatiefilm, en de lieve konijntjes die de hoofdrol spelen, doen de rest. Na afloop hoeft u echt niks meer te bewijzen, alleen nog dat u een gentleman bent, door een (liefst niet gebruikte) zakdoek aan te reiken.

Ideaal moment: Van zodra er geen vochtabsorberende doeken of papier voorhanden zijn.

Te vermijden moment: Als er boodschappen gedaan moeten worden (absorberend materiaal weet u wel).

1984 Phil Collins – Against all Odds

De carrière van de Brit Phil Collins begon pas goed op dreef te komen nadat hij als drummer aan de slag ging bij Genesis. Nadat leadzanger Peter Gabriel er de brui aan gaf, nam hij de vocalen voor zijn rekening. Met succes. Phil gaf Genesis een heel nieuw elan en de band werd bijzonder succesvol. Het startsein voor zijn solocarrière kwam er na een uitnodiging van producer Martin Lewis voor een benefietconcert ten voordele van Amnesty International in Londen. Hij zong er “In The Air Tonight” en “The Roof is Leaking”, nummers geïnspireerd door zijn persoonlijke huwelijksproblemen. Een ander nummer dat in deze periode ontstond, maar pas echt vorm kreeg in 1984, is: “Against All Odds” dat de soundtrack werd van de gelijknamige film.

Ideaal moment: Uw partner komt haar/zijn nieuwe kleding showen.

Te vermijden moment: U komt erachter dat de kleding gekocht is met uw creditcard.

1970 Peter Maffay – Du

Nog altijd de absolute nr. 1 op huwelijksfeesten is “Du” van Peter Maffay. “Du” bezorgde de Duitser vanaf het eerste moment wereldfaam zonder weerga. David Hasselhoff (Knigtrider) waagde in 1994 een cover van het nummer, maar we raden u aan deze versie niet te gebruiken als opener voor het feest. De kans is immers groot, dat u dan zelfs de eerste huwelijksnacht niet haalt.

Ideaal moment: U bent (samen met je partner) slechts 5 minuten verwijderd van het bed, sofa, achterbank of gasfornuis.

Te vermijden moment: U bent net samen op weekend vertrokken met de wagen en het GPS toestel heeft het begeven.

1981 Keith Marshall – Only Crying

Verdriet en tranen lopen als een rode draad door elke relatie, en dat weet Keith Marshall als geen ander. Als voormalig gitarist van de Engelse band “Hello” deed de man blijkbaar niks anders dan ‘blèten’. Hij schreef en zong er dan maar een nummer over. Hij deed dat zo goed (dat zingen welteverstaan) dat hij er in 1981 een hit mee scoorde.

Ideaal moment: Uw partner heeft pas openlijk gepraat over zijn/haar traumatische jeugdervaring(en).

Te vermijden moment: U hebt net de stand van uw bankrekening geraadpleegd.

1976 Richard Clayderman - Ballade pour Adeline

Kinderen laten niemand onberoerd en dus ook Paul de Senneville niet. Paul componeerde: “Ballade pour Adeline” voor zijn pasgeboren dochter (hoe raadt u het) Adeline. De eerste die ermee aan de slag ging was Richard Clayderman. Clayderman verkocht intussen al meer dan 22 miljoen exemplaren verspreidt over 38 landen.

Ideaal moment: In de wagen bij een mooie zonsondergang.

Te vermijden moment: In de wagen bij een mooie zonsondergang, tenzij het een Honda Civic met velgen, spoilers en getinte ruiten betreft, en de bestuurder een pet draagt.

1984 Lionel Richie – Hello

Dat het nummer “Hello” van Lionel Richie in deze lijst staat, heeft weinig met de ‘emotionele’ waarde van het nummer te maken, maar eerder met het feit dat: “Hello, is it me you're looking for?” populair is als openingszin. Niet erg origineel dus, maar wel beter als “Ken ik jou ergens van?”

Ideaal moment: Jouw kersverse buurman of buurvrouw komt voor het eerst op bezoek.

Te vermijden moment: Uw kersverse buurman of buurvrouw komt voor het eerst op bezoek, maar uw partner is ook aanwezig.

1984 Jim Diamond – I should have known better

De Schot Jim Diamond was ooit nog zanger bij Ph.D dat u wellicht nog kent van de hit “I Won’t Let You Down”. De man kreeg hepatitis en de groep besloot dan maar elk hun eigen weg te gaan. In 1984 keert hij terug met het nummer “I Should Have Known Better” dat in december van datzelfde jaar de nr.1 positie bereikte in Engeland. Een positie die hij maar 1 week zou bekleden, want een andere tegelveger, “The Power of Love” van Frankie Goes to Hollywood” kwam roet in het eten strooien.

Ideaal moment: U bent pas getrouwd.

Te vermijden moment: U bent pas voor de 2de keer getrouwd.

1981 Reo Speedwagon – Keep on loving you

“Keep on Loving You” werd geschreven door Kevin Cronin en Reo Speedwagon verkocht er meer dan 2 miljoen exemplaren van. Opvallend is dat “Keep on Loving You”, gebruikt werd in meerdere films zoals onder andere “The Last American Virgin”,” Crank: High Voltage” en “Ghosts of Girlfriends Past”. Zelfs in het controversiële videospel “Grand Theft Auto: Vice City” diende het als soundtrack. Dus dames, als uwe (toekomstige) vriend dit een geweldig nummer vindt, vraag dan eens waar hij het van kent.

Ideaal moment: In een of andere roes denkt u dat uw partner wel degelijk de ware is.

Te vermijden moment: Na de roes.

1981 Roxy Music – Jealous Guy

“Jealous Guy” is een nummer geschreven door niemand minder dan John Lennon en verscheen in 1971 voor het eerst op het album “Imagine”. Het is 1 van Lennon’s meest gecoverde nummers, maar de meest succesvolste versie kwam van Roxy Music. Zij behaalden er een nr.1 hit mee in diverse landen, 3 maanden na Lennon’s dood. De een zijn dood, is de …

Ideaal moment: U hebt uw partner er net attent op gemaakt dat hij/zij wel erg veel aandacht had voor andere individuen in de omgeving.

Te vermijden moment: U bent druk bezig te flirten met andere individuen.

1996 R.Kelly – If I could Turn Back The Hands Of Time

R. Kelly is het levend bewijs dat mannen die mooi de liefde kunnen bezingen, niet per definitie voorbeeldige echtgenoten zijn. In 2002 werd hij beschuldigd van seks met minderjarigen. Een anonieme bron lekte een video waarin hij van bil ging, maar R.Kelly ontkende dat hij de man was in de video. In 2003 was het weer van dat. Na een huiszoeking werden er alweer bezwarende foto’s en een video gevonden, maar de zaak werd geseponeerd. Losse handjes heeft hij blijkbaar ook, vraag dat maar aan Christopher Mahoney die meer dan 110 draadjes nodig had om zijn gezicht weer in de plooi te krijgen.

Ideaal moment: U hebt uw partner net enkele, niet nader bepaalde, huishoudtoestellen naar het hoofd geslingerd.

Te vermijden moment: De dag dat er nieuwe huishoudtoestellen moeten aangekocht worden.

1979 Bette Midler – The Rose

De slow bij uitstek is “The Rose”. Het nummer verscheen in 1979, samen met de gelijknamige film. Bette Midler scoorde er een grote hit mee en in 1980 bracht wijlen Ann Christie een Nederlandstalige versie uit. Hoewel het nummer wel eens het summum van de liefdesliedjes genoemd wordt, gebruikt men het steeds vaker bij minder aangename gelegenheden zoals begrafenissen.

Ideaal moment: U beseft dat u echt wel om uw partner geeft.

Te vermijden moment: U bent de verjaardag van je partner vergeten.

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!