We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Medicijn IconMuziek laat niemand onberoerd. Soms wordt u er weemoedig van, soms vrolijk, maar sommige songs kunnen zodanig op de zenuwen werken, dat u wenste dat u op Mars woonde. Hier onze top 10 van de onnozelste songs ooit.

1: Las Ketchup - The Ketchup Song.

The Ketchup song verscheen verscheen in 2002 in de hitlijsten en zou liefst meer dan 7 miljoen exemplaren verkopen. Gevolg was dat als u de radio durfde opzetten, het minder dan een kwartier duurde vooraleer u dit deuntje door de strot geramd kreeg. Wegzappen hielp ook al niet, want u kon er vergif op nemen, dat binnen het kwartier de ketchup alweer om uw oren vloog.

2 I'm A Gummy Bear (The Gummy Bear Song).

Dat de allerkleinsten helemaal weg zijn van The Gummy Bear song uit 2007 is te begrijpen, maar volwassenen die uit hun dak (en op de grond) gaan met dit nummer, is dat minder. De tekst werd maar liefst naar 25 talen ... eu... vertaald en op de koop toe, werd het tot grote ergernis van ondergetekende, ook nog eens aan de man gebracht als ringtone. Kwestie dat u het zeker 3x per dag zou gehoord hebben.

3 Dingetje - Kaplaarzen.

Nederlanders en goede smaak zullen altijd stof tot discussie opleveren. Een discussie dat in 1992 in volle hevigheid woedde toen Dingetje (Frank Paardekoper) op de proppen kwam met het nummer "Kaplaarzen". Gevolg was dat geen enkel toeristisch oord, waar ook Nederlanders verbleven, gevrijwaard bleef van dit ongetwijfeld fijne nummer.

4 Het pannenkoeklied.

Om de discussie over Nederlanders en goede smaak nog een extra elan te geven plaatsen we dit nummer. In Belgiƫ bleven we gelukkig (grotendeels) gespaard van dit stukje hoogstaande Nederlandse cultuur.

5: Pas de Deux - Rendez vous

Dat wij als Belgen helemaal niet hoeven onder te doen voor onze Noorderburen, bewezen we met het nummer Rendez-vous. In plaats van ons te beperken tot het verspreiden van dit nummer via het Internet, stuurden we het meteen naar het Eurovisie songfestival (1983) zodat we zeker waren dat iedereen het gezien (en gehoord) had, ook mensen zonder een Internetverbinding (dat toen toch sowieso al zeldzaam was).

6: Rick Dees - Disco Duck

Onnozele nummers (en onnozele mensen die het kopen) zijn van alle tijden. In 1976 scoorde Rick Dees zelfs een NR 1 hit met Disco Duck. Gelukkig had ondergetekende toen nog geen radio, anders had ik er wellicht nooit een aangeschaft. En Gaia? Die zagen er geen graten in. Niet in het nummer en niet in de eend.

7: Dayglo Abortions - Fuck My Shit Stinks

De rockers onder ons zullen wel met enig leedvermaak de voorgaande nummers 'beluisterd' hebben en beweren dat de muzikanten van 'hun genre' serieuzer met hun vak bezig zijn. Haha.. Eat this! Meer uitleg hoeven we echt niet te geven.

8: Rotterdam Termination Source - Poing

Wat doen Nederlanders (sorry!!!) als ze een spiraaltje vinden? Juist ja! Ze maker er muziek mee. In 1992 scoorden ze er zelfs een hit mee zodat u nergens een club of dancing kon betreden, zonder een dosis paracetamol.

9: Aldi Song

Ook Duitsers gaan soms erg ver in het zoeken naar inspiratie voor 'oerdegelijke' covers om de mensheid te irriteren. Gelukkig niet op de radio te horen maar ongetwijfeld al in uw mailbox terechtgekomen, ge-liked, ge-shared, of recommended. En als u dan toch bij de gelukkigen bent die de Aldi Song nog niet gehoord heeft, zullen wij daar nu verandering in brengen.

10: Lidl Song

Als Aldi iets doet, kan Lidl uiteraard niet achterblijven (en omgekeerd). Bovendien is de Lidl Song het bewijs dat ook rappers onnozeliteiten produceren en niet altijd even serieus met hun vak bezig zijn.

Opmerking: Het volledig bekijken en beluisteren van deze lijst, kan de gezondheid ernstige schade toebrengen.