woensdag, oktober 27, 2021

Suppah Icon2012 sluiten we muzikaal af net zoals we dat deden in 2010. Een overzicht van PCLeek! grootste hits, vergezeld van onze eigenwijze hitmix 2012.

2012 sluiten we muzikaal af bij PCLeek! Ongeveer zoals we dat deden in 2010, krijgt u van ons een overzicht van (naar onze mening) verrassendste en leukste hits van het afgelopen jaar. Elk nummer uit onze jaarmix met een woordje uitleg opdat u een heel jaaroverzicht krijgt in +/- 1 uur. Grote verschil dit jaar is dat Bitchsjoe zich in de debatten ging mengen. In de praktijk komt dat neer op nog meer dansbare platen en versassende wendingen.

Opvallend in 2012? Het ziet er naar uit dat de Belgische DJ's stilaan de fakkel overnemen van hun noordelijke collega's. Enkele jaren geleden zouden namen als Tiësto en Armin van Buuren ongetwijfeld verschijnen in een jaaroverzicht. Op moment van schrijven scoren Like Mike & Dimitri Vegas, Regi, DJ Antoine en DJ Rebel hits. Een jaaroverzicht met een sterk Belgisch geurtje dus.

Als u er klaar voor bent, zijn wij dat ook! Hier ons overzicht van 2012.

1: Sam Sparro - Happiness

Sam Falson in van Australische afkomt maar verhuisde in zijn tienerjaren naar L.A.  omdat zijn vader daareen album aan het opnemen was. Nadat Sam opdook in reclamefilmpjes voor McDonald's zou hij in de voetsporen van zijn vader treden. 2012 zou een onvergetelijk jaar worden voor de Sam. Hij scoorde een hit met Happinness. Voldoende om ook in ons jaaroverzicht te verschijnen.

2: Lykke Li - I follow Rivers

Lykke Zachrisson werd geboren in Zweden (1986). Op 6-jarige leeftijd verhuisde samen met haar familie naar Portugal. Toen ze 19 was verhuisde Lykki voor een korte periode naar New York in de hoop een carrière als hiphop-artieste uit de grond te stampen. Niet gelukt, maar in 2007 slaagde ze er toch in een album uitte brengen. Little Bite verscheen nergens in de hitlijsten. In 2008 keert ze terug naar New York om uiteindelijk haar debuutalbum Youth Novels op te nemen. Youth Novels werd goed onthaald door de pers maar rijk zou ze er niet van worden. In 2011 lijkt ze eindelijk door te breken. Madam Li komt met Wounded rhymes op de proppen met daarop het nummer I Follow Rivers. I follow Rivers werd onderhanden genomen door producers en DJ's en belandt uiteindelijk in onze hitlijsten.

3 & 4: Swedish Hous Maffia - Greyhound & Don't You Worry Child

Swedish House Maffia kwam al in ons lijstje uit 2010 voor. Ingrosso & Co scoorde toen een monsterhit met One. Het succes van Swedish House Maffia nam sinds enkel maar toe. In 2012 scoorden ze met Greyhound en Don't You Worry Child. Als de heren ergens opdaagden op één of ander festival werd het kot te klein. Een dag later las u in de pers woorden zoals, magisch, fantastisch, extase, absolute top etc. Helaas zal 2012 het laatste jaar zijn waarin Swedish House Maffia in onze lijst zal verschijnen. Ingrosso, Axwell en Steve Angello besloten om ermee te stoppen op het hoogtepunt en begonnen aan afscheidstournee. Respect!

5: Gustavo Lima - Balada

Nivaldo Batista Lima komt uit Brazilië en verraste vriend en vijand met het nummer Balada. Balada mocht dan wel de doorbraak voor de hippe Braziliaan betekenen, maar ere wie ere toekomt. De bal zou pas echt goed aan het rollen gaan nadat onze eigenste Regi het nummer remixte. De remix klinkt gewoon beter en liet zelfs hogere cijfers noteren in de hitparades. We durven zelfs stellen dat zonder de remix van Regi, u misschien nooit gehoord zou hebben van Gustavo.

6: Calvin Harris ft NE-Yo - Let's Go

Adam Richard Wiles alias Calvin Harris is een Schotse producer wiens debuutsingle Acceptable in the 80's in 2006al de Engelse hitlijsten bereikte. Sindsdien gaat het steeds beter met de Schot. In 2007 scoorde hij bescheiden met The Girls maar in 2011 zou het pas echt goed beginnen lopen. Hij werkt samen met onder andere Kylie Minogue, Kelis en Rihana (We found Love). In 2012 doet Calvin het met Ne-Yo, een man die ook al in ons lijstje van 2010 voorkwam (Beautiful Monster). Het nummer Let's Go wordt gebruikt in een commercial voor Pepsi en de rest is geschiedenis.

7: DJ Rebel & Danzel - You Make Me Happy

DJ Rebel is afkomstig van Edegem en heet in werkelijkheid Kevin Leyers. De man werd in het begin van zijn carrière gerespecteerd door de bootleg die hij maakte van het nummer Bucovina (2008). De doorbraak zou echter volgen nadat hij een remix maakte van Robert Abigails Mojito Song. Het leverde DJ Rebel een platencontract op wat resulteerde in 4 top 10 noteringen in 2009. In 2010 brengt hij Cuba uit dat goed was voor goud. In 2012 scoort hij opnieuw, dit keer met het nummer You Make Me Happy. Voldoende om ook een plaatsje te krijgen in ons jaaroverzicht.

8: DJ Antoine & Tom Dice - Sunlight

Het volgende nummer in onze lijst komt van een Zwitser, Antoine Konrad enerzijds en de Belg Tom Dice alias Tom Eeckhout anderzijds. Antoine begon zijn carrière in 1995 te Bazel. Hij was er DJ in een gerenommeerde club aldaar. Toch zou het nog tot 2006 duren vooraleer hij een internationale doorbraak kan forceren. Met het album DJ Antoine - Live in Moscow en de single This Time zou hij zich definitief tot het kruin van internationaal bekende DJ's kronen.

Tom Dice heeft zijn bekendheid dan weer te danken aan het tv-programma X-Factor (2008). Blijkbaar deed hij dat bijzonder goed want in 2009 mocht hij ons land vertegenwoordigen op het songfestival met het nummer Me and my Guitar. Hij haalde er zowaar de finale mee en dat was lang geleden voor ons land. Later wordt het even windstil maar in 2012 is hij daar plots weer. Samen met Antoine scoorden ze een hit Sunlight.

9: Pitbull - Back in Time

Pitbull is voor hen die PCLeek een beetje volgen ook geen onbekende. Hem kwamen we al tegen in ons lijst uit 2010, maar toen deed hij het samen met andere bekenden. In 2012 doet Armando Christian Pérez het helemaal op zijn eentje. Met Back in Time (Men in Black 3 iemand?) bestormde hij de hitparades wat hem ook hier een plaatsje oplevert.

10: Martin Solveig - The Night Out

Toevallig of niet, ook Martin Solveig kwamen we tegen in onze lijst uit 2010. Toen scoorde hij wellicht zijn grootste hit tot hiertoe aan de zijde van Dragonette met Hello. De Fransman die klassieke muziek studeerde en zijn eerste platendraaiers kreeg op zijn dertiende deed het ook in 2012 niet onaardig. Hij verscheen in 2012 in de hitlijsten met The Night Out. Reden voor ons om hem ook hier weer (opnieuw) te vermelden.

11: Avicii & Lenny Kravitz - Superlove

De Zweed Tim Bergling is u wellicht niet onbekend. Hij scoorde eerder al hits als Bromance en Levels. Tim Bergling durft ook al eens van artiestennaam te wisselen. Zo bracht hij al platen uit onder de naam Tim Berg, Tom Hangs en Avicii dus. In 2012 scoort hij opnieuw, maar daar heeft hij de hulp van Lenny Kravitz voor nodig. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een man die Jimmy Hendrix adoreert en het bed deelde met Lisa Bonet, een plaat uitbrengt samen met een Zweedse elektro techneut. Toch gebeurde dat in 2012, en wel met het nummer Superlove. Ze scoren er zowaar een hit mee.

12: Dimitri Vegas & Like Mike - Tomorrowland Anthem

Terug naar eigen land waar Dimitri Vegas & Like Mike steeds hoger klimmen op de ladder van internationaal bekende DJ's. Het spreekt dat broers dia al op jonge leeftijd plaatsnamen achter de draaitafels niet mogen ontbreken op grote festivals zoals Tomorrowland. De Anthem die ze ervoor schreven behaalde in 2012 de hitlijsten. Ook in ons overzicht van 2012 verdienden de heren een plaatsje.

13: Flo Rida - Whistle

2012 en flierefluiters leken hand in hand te gaan. We denken zelfs dat Flo Rida het nummer Whistle uitbracht om deze stelling te bevestigen. De Amerikaan die al sinds zijn 8 ste rapt, scoort al hits sinds 2008 en deed het in 2012 opnieuw. U hebt het graag of niet, maar het fluitende melodietje blijft tegen wil en dank in je hoofd rondslingeren.

14 Gotye - Somebody That i Used to Know

Wouter De Backer werd geboren in Brugge (1980) maar verhuisde reeds op 2 jarige leeftijd naar Australië. In zijn tienerjaren speelde hij down under in de lokale rockband Downstares. Toen dat avontuur slecht afliep concentreerde hij zich op zijn soloproject en dat leverde in 2006 een eerste single op. Het wordt een tijdje stil en plots in 2011 is hij daar weer met Somebody That I Used to Know. De plaat zelf komt dus uit 201, maar bleef zodanig lang in de hitlijsten vertoeven (zelfs tot 2x toe) dat we er zelfs in 2012 niet omheen kunnen.

15 Kid Cudi - Pursuit of Happiness

Kid Cudi scoorde in 2009 zijn eerste hit met Day N Nite. Destijds had hij er de hulp van de Crookers voor nodig. In 2012 lukt het hem blijkbaar nog altijd niet alleen. Steve Aouki remixte Pursuit of Hapiness en de film Project X zorgde voor de noodzakelijke promotie. Trouwens, de film Project X werkte als inspiratie voor de Facebookfeestjes die het afgelopen jaar de voorpagina's haalden.

16 David Guetta ft Sia -She Wolf

De Fransman David Guetta overspoelde in 2010 als ons jaaroverzicht. In 2011 werd de man (met een Belgische moeder) uitgeroepen tot beste DJ van het jaar. Ook in 2012 was hij nauwelijks weg te denken uit onze hitlijsten. Wij kozen voor She Wolf dat hij samen met Sia maakte.

17 Coldplay - Paradise

Over de Britse band Coldplay zijn al meer pagina's op het net verschenen als dat u ooit getallen op uw bankrekening zal zien. Wij onthouden ons van elke commentaar. Wij willen enkel kwijt dat hun nummer Paradise beter klinkt nadat het onderhanden werd genomen door Fedde Le Grand. Fedde Le Grand is een ...jawel...het is onvermijdelijk...Nederlandse DJ die al een tijdje meedraait op het hoogste niveau in het dansbare genre.

18 Laurent Wery ft Clarence - I'm Going In

Lion verzamelde in 2011 al een collectie van deze DJ van Belgische bodem. De man stond toen op het punt  om door te breken. In 2012 is het eindelijk zo ver. De instrumentale versie van I'm Going In slaat niet meteen aan, maar zodra de vocalen van Clarence er aan toegevoegd werden scoort hij meteen een nr1 hit in... Australië.

19 Loreen - Euphoria

Loreen is een Zweedse TV presentatrice die een muzikale carrière ambieerde. Ze schreef zich in voor de lokale preselecties voor het Eurovisiesongfestival en werd gekozen om haar land te vertegenwoordigen. Op 26 mei 2012 won ze en Euphoria overspoelde de hitlijsten.

20 Hardwell  & Showtek - How We Do

Hardwell & Showtek vond u niet terug in de hitlijsten van 2012. Niet verwonderlijk als u bedenkt dat hun muziekstijl nogal aan de harde kant is. Toch draaien de heren al jaren succesvol mee in het circuit. Hardwell alias Robbert van Corput doet dat al sinds 2007 en scoorde eerder al hits zoals onder andere Zero 76. Showtek draait al mee sinds 2001. Ook hij scoorde eerder al hits zoals Defqon 1 anthem 2006 en Seid ihr Bereid. Beide heren zijn graag geziene gasten op de betere dance festivals en ook bij ons verdienden ze een plaats.

21 Avicii ft Andreas Moe - Last Dance

Aan de Zweed Avicii hebben we al genoeg woorden verspilt. Andreas Moe, die andere Zweed, is een zanger, songwriter, producer en multi-instrumentalist wiens carrière vooral bestaat uit samenwerken met andere artiesten. Dat samenwerken moet u vooral bekijken als producen en teksten schrijven, maar soms doet hij ook de vocalen zoals in Last Dance met Avicii. Toepasselijke titel om op het eind van een eindejaarsmix te plaatsen als u het ons vraagt. Oh ja... ook de flierefluiters zijn van de partij in dit nummer.

22 Psy -Gangnam Style

Psy wiens echte naam  박재상 (haha) is werd de sensatie van 2012. De niet onbesproken Zuid-Koreaan genoot zijn opleiding in de Verenigde Staten en is al actief in de muziek sinds 2000. In 2012 scoort hij met de Gangnam Style wellicht de grootste van zijn leven. Op YouTube brak de videoclip alle records. Best bekeken videochip van 2012 en meest bekeken video aller tijden. Op bepaalde momenten dreigden de servers van YouTube zelfs offline te gaan door de drukte die de Gangnam Style veroorzaakte. Met dit gegeven in het achterhoofd beginnen we zelfs te denken dat het jammer is dat de wereld niet is vergaan op 21 december 2012. Maar goed, hij verdient een plaatsje met dank aan hen die er maar niet genoeg van krijgen.

Gelukkig nieuwjaar!

Mezelf (Superleek), Bitchsjoe, Lion en Firmin wensen u alvast een gelukkig 2013. Wij kunnen u veel wensen zoals veel geluk, veel geld, veel liefde, maar zonder een goede gezondheid bent u nergens! Wij hopen u volgend jaar weer te zien (en te horen).

Happy New Year!

Dit was 2012 - Mix by Suppah & Bitchsjoe

https://www.pcleek.com/plugins/content/rapid1pixelout/rapid1pixelout/facebook.svghttps://www.pcleek.com/plugins/content/rapid1pixelout/rapid1pixelout/twitter.svghttps://www.pcleek.com/plugins/content/rapid1pixelout/rapid1pixelout/googleplus.svg

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...