zaterdag, september 23, 2023

John FredIn 1968 verdrongen John Fred & his Playboy Band The Beatles van de nummer 1 positie in The Billboard Hot 100. De ironie wil dat "Judy in Disguise" een parodie is op het nummer "Lucyy in the Sky with Diamonds" .. van The Beatles.

John Fred Gourrier werd geboren op 8 mei 1941 in Louisiana. In 1956, de man was toen 15, vormde hij de band John Fred and the Playboys. 3 jaar later behaalden ze hun eerste hit met het nummer "Shirley". Ondanks de hit en uitnodigingen voor Tv-shows blijft het een tijdje stil rond Fred en zijn mannen. Die stilte had mogelijk te maken met het feit dat John Fred een gepassioneerd basketballer was. Hij weigerde regelmatig optredens omdat hij een match moest spelen. Hoe dan ook, in 1967 werd de groep herdoopt tot John Fred & His Playboy Band. John en Andrew Bernard gingen aan de slag en schreven samen "Judy in Disguise". "Judy in Disguise" is een parodie op "Lucy in the Sky (with Diamonds)" van The Beatles. Parodie of niet, John Fred & His Playboy Band stoten in 1968 het nummer "Hello, Goodbye" van The Beatles van de nummer 1. "Judy in Disguise (with glasses)" bestormt eveneens de Europese hitlijsten en behalen goud met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren.

Na het succes van "Judy in Disguise" kwam er de opvolger "Hey, Hey, Bunny", maar zoals wel vaker bij opvolgers werd het succes niet geëvenaard. Na "Hey, Hey, Bunny" zou de band zelfs nooit meer de hitparades bereiken. Het cliché wil dat als het succes achterwege blijft, er "ambras" in de gelederen sluipt. John Fred startte een juridische procedure om de rechten van "Judy in Disguise" te verwerven. Hij won de zaak in ... 2002! Lang mocht hij er echter niet van genieten. In 2004 ging zijn gezondheid zienderogen achteruit en moest de man een niertransplantatie ondergaan. Er traden complicaties op en John Fred zou het ziekenhuis nooit meer verlaten.  Hij stierf op 15 april 2005 (63).

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...