dinsdag, oktober 26, 2021

The Everly BrothersThe Everly Brothers zijn zoals u zelf wel kan raden 2 broers. Isaac Donald Everly, ook wel “Don” genoemd, werd geboren op 1 februari 1937 in Kentucky. Philip Everly, “Phil” genoemd, zag het levenslicht 2 jaar later (1939) op 19 januari te Illinois.

Beide heren zijn nakomelingen de countrymuzikanten Ike & Margaret Everly. Muziek werd dus met de papfles (of borst) meegegeven. De hele familie trad al in de jaren 40 op in diverse radioshows. Maar midden de jaren ’50, trokken beide broers naar Nashville waar ze hun eerste single opnamen. De single flopte maar zorgde er wel voor dat ze aandacht kregen van het Cadence Records-label.

De mensen bij Cadence Records wisten blijkbaar goed wat ze deden want het eerste nummer dat op vinyl geperst werd onder het alziende oog van het Cadence Records-label (Bye Bye Love) scoorde bijzonder goed in 1957. De carrière van The Everly Brothers was meteen gelanceerd. Veel hits volgden. “Wake Up Little Susie”, “Bird Dog”, “Till I kissed You” en “All I Have to Do Is Dream” om er maar enkele te noemen. In 1960 tekenden de heren dan een vet contract bij Warner Bros. Records. The Everly Brothers bleven hits scoren onder hun nieuwe werkgever zoals “Lucille” en “Crying in the Rain” maar vanaf 1962 was het sprookje over. The Everly Brothers scoorden geen commerciële successen meer, maar bleven wel actief in de business. Zo namen ze in 1966 nog een album met the Hollies op, en in 1968 volgde nog de klassieker “Roots”, maar de grote media aandacht en veel poen bleven uit. In 1973 besluiten de broers dan maar elk hun eigen weg te gaan en er volgend enkele solo platen dat aan de straatstenen niet verkocht raakten. In 1983 besloten ze dan maar om weer samen te werken en begonnen opnieuw met het geven van concerten en het uitbrengen van langspelers. Maar zelfs met de hulp van grootheden uit die tijd, zoals o.a. Paul McCartney, lukte het niet meer om de hitparades te bestormen. In 1986 wisten ze dan toch weer even in de schijnwerpers te treden, toen ze de backing vocals verzorgde voor het nummer “Graceland” van Paul Simon. Vanaf 1988 werd het akelig stil rond The Everly Brothers. Er werden geen platen meer uitgebracht en optreden doen de heren sinds ook al niet meer.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...