dinsdag, oktober 26, 2021

Boots RandolphHomer Louis "Boots" Randolph was een Amerikaanse muzikant die bekendheid verwierf met zijn hit "Yakety Sax" dat later de themasong zou worden van "Benny Hill".

Homer Louis Randolph werd geboren op 3 juni 1927 in Paducah, Kentucky (VS dus). Op het eind van WOII speelde hij bij gelegenheden saxofoon, trombone en vibrafoon voor "The United States Army Band", zeg maar het orkest van het Amerikaanse leger. Na zijn dienstplicht vergezelde hij "Dink Welch's Kopy Kats" in Decatur, Illinois. Dit zou Randolph doen tot 1957. In 1957 verliet hij Decatur om zijn eigen band op te richten. Het zou het begin worden van een mooie carriere die meer dan 40 jaar zou duren. Randolph Boots werd door menig andere grote artiesten gevraagd zijn diensten te verlenen. Zo speelde hij mee op platen van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, REO Speedwagon, Roy Orbison en Brenda Lee. Ook als solo artiest wist de man succes te oogsten. Tussen 1963 en 1967 scoorde hij met 4 platen een notering in de top 100 waarvan "Yakey Sax" het meest succesvol was. De meeste lezers zullen "Yakety Sax" wellicht kennen omdat het gebruikt werd in de komedieshow "Benny Hill" dat in onze contreien op televisie te bewonderen was in de jaren '70.

Op 3 juli 2007 overleed Randolph Boots ten gevolge van een hersenbloeding. De man overschreed dus maar net de gezengende leeftijd van 80.  Voor de ge├»nteresseerden, zijn laatste solo-album"A Whole New Ballgame",werd vr egeven op 12 juni 2007.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...