zaterdag, september 23, 2023

Frank Ferrari De naam Ferrari werd niet, zoals u vermoedt, gejat van een blits Italiaans automerk, maar komt van de naam Frank Ferrari.

Frank Ferrari begon al in zijn vroege jeugd met muziek en speelde in diverse bandjes. Toch zou het pas na zijn militaire dienstplicht zijn dat de man aan zijn professionele muzikale carrière begint. Hoewel u professioneel met en grote korrel zout moet nemen, want hij begon als zanger in het amusementsorkest The All Stars. Frank leerde in deze periode de kneepjes van het vak en deed voldoende ervaring op om later zelf een groep op te richten, wat hij dan ook deed. Hij werd leadzanger van zijn eigen groep The Ferrari ’s en vanaf toen ging het snel. Hij kreeg een platencontract aangeboden en de naam werd op vraag van de platenmaatschappij, gewijzigd naar Ferrari.

Begin jaren 70 scoren de heren enkele bescheiden hits maar het succes nam gestaag toe en piekte in 1976 met de single Sweet Love dat een nummer 1 opleverde in de hitlijsten.

De opvolger Monza kwam nog datzelfde jaar uit en was eveneens bijzonder succesvol en schopte het tot nummer 5.

Meer dan 10 jaar lang zouden de heren met elkaar uitzingen. In 1980, na een 6- weken durende tournee in het toenmalige DDR, besloten ze ermee te stoppen.

Frank Ferrari besluit dan maar om zich meer toe te leggen op het schrijven, componeren en producen, iets wat hij al bewezen had goed te kunnen, want de meest succesvolste nummers van Ferrari waren van zijn hand. In deze periode schrijft hij veel nummers voor andere bekende en minder bekende artiesten en richt hij samen Riny Schreijenberg een eigen studio op (M.M.).

Frank Ferrari blijft echter veel gevraagd om optredens te verzorgen. In 1985 gaat hij dan toch in op deze vraag. Hij stopt met de studio en gaat terug optreden onder zijn eigen naam Frank Ferrari. Na een tijdje leert hij Jan Verhoeven kennen waarmee hij samen de De Bohémiens opricht waarmee hij nog successen scoorde bij onze noorderburen.

Op 11 oktober neemt Frank Ferrari definitief afscheid van het publiek en treedt hij een laatste keer op in Mill.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...