zondag, januari 23, 2022

EruptionEruption ontstond in 1974 in het Verenigd Koninkrijk. 1 jaar later zouden ze al het RCA Soul Search Contest winnen met het nummer “Let Me Take You Back in Time”, dat in 1976 zou uitgebracht worden. Het snelle en onverwachte succes van Eruption zou al snel overwaaien. Gevolg was dat Lindel Leslie, de leadzanger(es), er de brui aan gaf.

Hij stapte uit Eruption en zou vervangen worden door achtergrondzangeres Precious Wilson die deze kans niet liet liggen. Een goede zet blijkbaar, want tijdens een tournee werden ze opgemerkt door wijlen Frank Farian, die u wellicht nog kent als het enige mannelijke individu van Boney M. Frank Farian bezorgde Eruption een platencontract bij het Duitse Hansa Records en ze mochten bovendien mee op tournee met Boney M. Na een kleine hit met “Party Party” kwamen ze op de proppen met een eerste langspeler met daarop “I Can’t Stand The Rain”, een cover van Ann Peebles die er en hit mee scoorde in 1973. “I Can’t Stand The Rain” werd wat men noemt een wereldhit.

Eruption - I Can't Stand the Rain (12 Inch Version)

Door het succes moest er uiteraard een 2de album volgen. “Leave a Light” kwam uit eind 1978. Het eerste nummer dat uit deze langspeler getrokken werd: “I'll Keep a Light in My Window" werd geen verkoopsucces. Het 2de nummer “One Wat Ticket” (een cover van Neil Sedaka) werd dat wel. Alweer zou Eruption bovenaan de hitparades pronken.

Eruption - One Wat Ticket

In 1979 verlaat Precious Wilson Eruption om een solocarrière te starten. Ze werd vervangen door zangeres Kim Davis en al snel volgt er een derde album “Fight Fight Fight”. Uit dat album komt het nummer "Go Johnnie Go" waarmee de band enkel wist te scoren in Duitsland. Geen internationaal succes meer en dat zou niet de enige tegenslag zijn waarmee Eruption te kampen krijgt. Kim Davis bezwijkt aan de gevolgen van een hersenbloeding maar Eruption besluit toch verder te gaan. Kim werd vervangen door Jane Jochen, maar intussen was de ster van Eruption al tanende. Er komt nog nieuw werk uit, maar verder dan enkele noteringen diep onderaan de hitlijsten geraakten ze niet meer. In 1985 wordt het officieel einde van Eruption bekend gemaakt.
In 1994 brengt Farian nog een compilatie cd “Eruption Gold” uit en in 1997 wordt Precious Wilson eigenaar van het handelsmerk Eruption.

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!