zondag, augustus 14, 2022

Amii StewartAmy Paulette Stewart werd geboren op 29 januari 1956 te Washington D.C.  Als vijfde uit een gezin van 6 werd ze reeds op 4 jarige leeftijd ingeschreven door haar vader Joseph Stewart II om zang en danslessen te volgen, iets wat ze zou blijven doen. 

Zekerheid hebt u nooit in de showbusiness, daarom besloot Amy om toch maar om naar de Howard University in Washington te gaan. Lang zou ze dat niet volhouden, want enige tijd later gaf ze haar school op om te gaan werken bij het  D.C. Repertory Dance Company, waar ze bovendien de kans kreeg om ballet en moderne dans te studeren. In 1975 ging ze aan de slag bij  Bubbling Brown Sugar Company, een reisgezelschap dat optrad in Miami, Broadway en af en toe ook in het Londense West End. Het was tijdens een optreden in Londen dat Amy Barry Leng ontmoet. Barry is een producer werkzaam bij Hansa Records en de man ziet wel wat in in de zangcapaciteiten van Amy. Amy die noodgedwongen de spelling van haar naam moet veranderen naar Amii, omdat Amy Stewart reeds geregistreerd is, ziet dat uiteraard zitten. Op het eind van 1977 komt het eerste album "You Really Touched My Heart" uit. Potten breken doet het album niet, maar de carrière van de zangeres is wel gelanceerd. Een carrière dat in 1979 het hoogtepunt zou bereiken nadat ze met haar eerste single "Knock on Wood", een disco versie van het origineel uit 1966 van ene Eddie Floyd, een wereldhit scoort.

De opvolger voor "Knock on Wood" kwam nog datzelfde jaar uit. Het werd alweer een disco versie van een oud nummer getiteld "Light my Fire".

"Light my Fire" scoorde ook bijzonder aardig maar zou het succes van de voorganger nooit kunnen evenaren.

Het gaat snel bergafwaarts met het succes van Amii Stewart en het zou nog tot 1985 duren vooraleer ze nog eens in de spotlights verschijnt. Samen met de Italiaanse componist/muzikant Mike Francis, scoorde ze nog een hit met "Friends" in het Verenig Koninkrijk, maar de tijden zijn verandert en Disco is uit de mode. Amii besluit zich dan maar verder toe te spitsen op haar eerste liefde, dansen en theater. Ze daagt nog regelmatig op in musicals en is sinds 2001 Goodwill Ambassador voor het Italiaanse Unicef wat maakt dat ze nog af en toe het podium betreedt ten voordele van het goede doel.

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...