zondag, augustus 14, 2022

ShowaddywaddyShowaddywaddy is ontstaan in 1973 uit een samensmelting van 2 bands, Choise en The Golden Hammers, later simpelweg The Hammers genoemd.

Beide bands (zie intro) verzorgden optredens in de Fosse Way pub in Leiceister (Engeland) waar ze al snel ontdekten dat hun muzikale smaak niet ver uiteen lagen. Het duurde dan ook niet lang vooraleer beide bands samen jamsessies deden. Toen bleek dat ook dat aardig lukte besloten ze om samen 1 groep te vormen. Showaddywaddy was geboren. Natuurlijk zat er aan die samensmelting ook een eigenaardigheid. Zo was het hoogst uitzonderlijk dan een groep 2 zangers, 2 bassist, 2 drummers en 2 gitaristen omvatte. Nu horen we u al denken, daar komt heibel van. Wel, die zal er ongetwijfeld wel geweest zijn, maar toch slagen de heren er in een succesvolle carrière uit te bouwen zonder dat het ene na het andere bandlid er de brui aan gaf. Voor Showaddywaddy begon het allemaal heel snel te gaan nadat ze gevraagd werden voor het TV programma "New Faces", zeg maar de seventies versie "Brittain Got Talent". De heren werden verkozen tot "Runners Up" in "The All Winners Final" dat uitgezonden werd in november 1973. In april van het daaropvolgende jaar komt hun eerste single "Hey Rock and Roll" uit dat het meteen tot nummer 2 schopte in de hitlijsten van het VK. Wat volgt is een onwaarschijnlijk succesverhaal. Ondanks dat hun repertoire vooral bestaat uit covers van de jaren '50 en '60 slaagt Showaddywaddy er in om maar liefst 22 hits te scoren en maar liefst 209 weken in de hitparades te vertoeven. De grootste hit was ongetwijfeld "Under The Moon of Love" (1976) waarvan bijna 1 miljoen platen over de toonbank gingen.

Wij kiezen echter voor hun hit van een jaar eerder. "Three Steps To Heaven".

"Three Steps to Heaven" komt origineel uit 1960 van de hand van Eddie Cochran. Trouwens de fameuze gitaar riff werd in 1971 opnieuw gebruikt in het nummer "Queen Bitch" van niemand minder dan David Bowie.

Oh ja! We zouden het nog vergeten te benadrukken. Dit jaar vieren de heren hun 40-jarig bestaan. Ze bestaan dus nog altijd, toeren nog altijd, en kunnen nog altijd rekenen op grote schare fans.

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...