dinsdag, oktober 26, 2021

ShowaddywaddyShowaddywaddy is ontstaan in 1973 uit een samensmelting van 2 bands, Choise en The Golden Hammers, later simpelweg The Hammers genoemd.

Beide bands (zie intro) verzorgden optredens in de Fosse Way pub in Leiceister (Engeland) waar ze al snel ontdekten dat hun muzikale smaak niet ver uiteen lagen. Het duurde dan ook niet lang vooraleer beide bands samen jamsessies deden. Toen bleek dat ook dat aardig lukte besloten ze om samen 1 groep te vormen. Showaddywaddy was geboren. Natuurlijk zat er aan die samensmelting ook een eigenaardigheid. Zo was het hoogst uitzonderlijk dan een groep 2 zangers, 2 bassist, 2 drummers en 2 gitaristen omvatte. Nu horen we u al denken, daar komt heibel van. Wel, die zal er ongetwijfeld wel geweest zijn, maar toch slagen de heren er in een succesvolle carrière uit te bouwen zonder dat het ene na het andere bandlid er de brui aan gaf. Voor Showaddywaddy begon het allemaal heel snel te gaan nadat ze gevraagd werden voor het TV programma "New Faces", zeg maar de seventies versie "Brittain Got Talent". De heren werden verkozen tot "Runners Up" in "The All Winners Final" dat uitgezonden werd in november 1973. In april van het daaropvolgende jaar komt hun eerste single "Hey Rock and Roll" uit dat het meteen tot nummer 2 schopte in de hitlijsten van het VK. Wat volgt is een onwaarschijnlijk succesverhaal. Ondanks dat hun repertoire vooral bestaat uit covers van de jaren '50 en '60 slaagt Showaddywaddy er in om maar liefst 22 hits te scoren en maar liefst 209 weken in de hitparades te vertoeven. De grootste hit was ongetwijfeld "Under The Moon of Love" (1976) waarvan bijna 1 miljoen platen over de toonbank gingen.

Wij kiezen echter voor hun hit van een jaar eerder. "Three Steps To Heaven".

"Three Steps to Heaven" komt origineel uit 1960 van de hand van Eddie Cochran. Trouwens de fameuze gitaar riff werd in 1971 opnieuw gebruikt in het nummer "Queen Bitch" van niemand minder dan David Bowie.

Oh ja! We zouden het nog vergeten te benadrukken. Dit jaar vieren de heren hun 40-jarig bestaan. Ze bestaan dus nog altijd, toeren nog altijd, en kunnen nog altijd rekenen op grote schare fans.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...