zondag, januari 23, 2022

Marianne FaithfullMarianne Faithfull scoorde in 1979 een dikke hit met "The Ballad of Lucy Jordan". De zangeres, bekend om haar hese stemgeluid, kende zoals vele andere artiesten, ups en downs in haar carrière.

Marian Evelyn (Marianne) Faithfull werd geboren op 29 december 1946 te Londen. Voor de Britse met Hongaars bloed begon de veelbesproken carrière begin jaren '60. Marianne maakte deel uit van een folklore groepje dat live acts en optredens verzorgde in de zogenaamde 'coffeeshops' van Londen. Het is tijdens 1 van die optredens (1964) dat ze ontdekt wordt door niemand minder dan Mick Jagger (Rolling Stones). Samen gingen ze aan de slag samen met Keith Richards (Gitarist bij de Rolling Stones) en nog datzelfde jaar werd de single "As Tears Go By" gelanceerd. Al snel begon ze een relatie met legende Mick Jagger en één jaar later scoorde ze opnieuw met "Summer Nights". Het succes en een relatie met een rockartiest bleek iets teveel van het goede voor de toen nog jonge Marianne. De breuk met Jagger en een drugsverslaving zorgde ervoor dat een tijdje stopte met muziek maken. In 1979 is ze weer helemaal terug. Het album "Broken English" word op de mensheid losgelaten. Op dit album staat onder andere de wereldhit "The Ballad of Lucy Jordan".

"The Ballad of Lucy Jordan" wordt in 1991 gebruikt in de film "Thelma & Louise" wat maakt dat het nummer opnieuw bekend raakt bij de wat jongere generatie.

In 1981 dan volgt de 3de single "Sweetheart", maar de plaat maakt veel minder indruk als de voorganger, net als de verkoopcijfers trouwens. Einde carrière denk je dan, maar Mrs Faithfull laat zich niet zomaar opzij schuiven. In 1994 probeert ze het saldo van haar bankrekening weer aan te zuiveren door de autobiografie "Faithfull" uit te brengen. Als je het bed deelde met drugsnaalden en een Rolling Stone, levert dat zeker 'boeiende' lectuur op. Kortom, Marianne stond weer in de belangstelling. In 1997 probeert ze de oude truc opnieuw uit. Ze is te horen op het nummer "The Memory Remains" van Metallica. In tegenstelling tot The Stones, blijft de samenwerking beperkt en komt er geen bed aan te pas.

De anonimiteit loert alweer om de hoek, maar die probeert Marianne te overwinnen door nieuwe albums uit te brengen. In 2002 is dat "Kissin' Time" en in 2004 noemt de langspeler "Before the Poison". Slechts een enkeling en een paardenkop die nog aandacht schenken aan het nieuwe werk. In 2006 verschijnt Marianne Faithfull, tegen wil en dank, toch weer in de belangstelling. Er wordt borstkanker geconstateerd, maar doordat men er op tijd was, slaagde ze er in de ziekte te overwinnen.

Op moment van schrijven toert Marianne Faithfull nog steeds en speelt ze af en toe een rol(letje) in films.

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!