We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Ronald En DonaldIn 1974 verscheen Kwek Kwek van Ronald & Donald plots in onze hitlijsten. Verantwoordelijke voor dit ...eu... nummer was muziekproducent Eddy Govert.

Dat we in het verleden al wat rariteiten wat betreft muziek voorgeschoteld kregen staat buiten kijf. Zo overleefden we al een kabouterdans en een vogeltjesdans, maar in de jaren '70 kreeg men een eendjesdans voorgeschoteld. De nu ja, Nederlandstalige versie kreeg als titel Kwek Kwek, terwijl de internationale versie (ja die bestaat ook) Couac couac als naam meekreeg. Meesterbrein achter dit hoogstaand stukje muziek (uhm) was Eddy Govert, de grote man achter piratenzender Mi Amigo. Eddy kon dus al zijn connecties aanspreken om zijn meesterwerk op de radio gedraaid te krijgen. Met succes zowaar want Ronald & Donald behaalde zowaar een top 20 notering in de hitlijsten. Geniet er nog eens van zouden we zeggen.


De originele versie bleek onvindbaar op Spotify, zodoende een kwaliteitsvolle variant (voor zover die bestaan).