zondag, augustus 14, 2022

Chicory TipChicory Tip scoorde in 1972 een monsterhit met Son of my Father. Ondanks het feit dat de band door velen bestempeld wordt als een 'One Hit Wonder' hebben ze wel een eigenaardige primeur op hun palmares staan.

Chicory Tip werd opgericht ergens in 1967. Hun naam hebben ze te danken aan hun bas gitarist (Barry Mayger) die ergens een pak koffie opmerkte waarop vermeld stond "With Chicory". De rest van de leden (Peter Hewson, Richard Foster, Brian Shearer & Rod Cloutt) aanvaardde de naam en samen begonnen muziek te maken. De heren tekenden een contract bij CBS Records maar helaas voor beide partijen flopte de ene na de andere single. De kentering zou er komen nadat hun manager Roger Easterby beslag kon leggen op een kopie van "Son of my Father" dat geschreven werd door Giorgio Moroder en Pete Bellotte. Die laatste herschreef het nummer naar het Engels en de rest is zoals u weet geschiedenis. Op het einde van 1972 werden er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht van Son of my Father.

Opmerkelijk is dat Son of my Father de eerste nummer 1 in de UK Charts was met een prominente rol voor een synthesizer. Die primeur kunnen ze hun alvast niet meer afnemen. Misschien maar goed ook, want na Son of my Father bakten de heren er werkelijk niets meer van. De nummers die achteraf uitkwamen behaalde amper de hitlijsten. Het zal dan ook niet verwonderen dat Chicory Tip ermee ophield in 1975.

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...