maandag, september 26, 2022

Barry WhiteBarry White werd als Barry Eugene Carter geboren in Galveston, Texas, op 12 september 1944 en groeide op in Los Angeles. Eind jaren zestig begon Whites muziekcarrière, aanvankelijk nog slechts als producer, maar toen hij een zanger zocht om een album in te zingen, werd hij door zijn medewerkers overtuigd om het zelf te doen, een soul en disco icoon was geboren, de rest is geschiedenis. 

Zowel solo als met het door hem opgerichte en gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits. White behaalde zijn grootste successen in de jaren '70, in de periode van de disco, maar ook later heeft hij nog diverse hits gehad. Op 4 juli 2003 overleed hij in Los Angeles, na eerst te zijn opgenomen voor een beroerte, bezweek hij aan een nierziekte.

Het meest bekende disco lied.

Wat we u zeker niet willen onthouden is het populaire dansje op de muziek dat verscheen in de populaire advocaten serie Ally Mc Beal.

Voor hij naar de eeuwige soul velden vertrok had hij nog een duet gemaakt met die andere soul legende Tina Turner. Wat een diepe stem heeft die man.

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...