zondag, oktober 17, 2021

Barry WhiteBarry White werd als Barry Eugene Carter geboren in Galveston, Texas, op 12 september 1944 en groeide op in Los Angeles. Eind jaren zestig begon Whites muziekcarri√®re, aanvankelijk nog slechts als producer, maar toen hij een zanger zocht om een album in te zingen, werd hij door zijn medewerkers overtuigd om het zelf te doen, een soul en disco icoon was geboren, de rest is geschiedenis. 

Zowel solo als met het door hem opgerichte en gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits. White behaalde zijn grootste successen in de jaren '70, in de periode van de disco, maar ook later heeft hij nog diverse hits gehad. Op 4 juli 2003 overleed hij in Los Angeles, na eerst te zijn opgenomen voor een beroerte, bezweek hij aan een nierziekte.

Het meest bekende disco lied.

Wat we u zeker niet willen onthouden is het populaire dansje op de muziek dat verscheen in de populaire advocaten serie Ally Mc Beal.

Voor hij naar de eeuwige soul velden vertrok had hij nog een duet gemaakt met die andere soul legende Tina Turner. Wat een diepe stem heeft die man.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...