zondag, oktober 17, 2021

Patrick Hernandez Dit keer stellen we u wellicht 1 van de meest bekende (en foute) discohit uit de jaren ’70 voor. Als u dit nummer niet kent, hebt u of op Mars gewoond (en dan nog), of bent u nooit uitgenodigd op een fout (trouw)feest.

Patrick Hernandez (met zijn typerende wandelstok) is afkomstig uit het Franse “Le Blanc-Mensil” en had al sinds de jaren ’60 een brede interesse in muziek. Die interesse bleef wel beperkt tot diverse optredens in discotheken en balzalen (dat verklaart alles!).

In 1979 dan kwam de grote doorbraak met, ra ra ra, …”Born to be Alive”. Wereldwijd bracht Born to be Alive 25 miljoen dollar op en ging het nummer +/- 17 miljoen (!!!) maal over (en onder) de toonbank. In Italië behaalde het nummer in een record tempo Goud en andere Europese landen volgden. Bij ons stond “Born to be Alive” 18 weken in de hitlijst. Later scoorde Patrick Hernandez nog bescheiden hitjes zoals “Goodbye”, ”Back to boogie” en “Disco” maar het succes van “Born to be Alive” werd niet meer geëvenaard. Voor hen die nog steeds niet weten hoe u een ‘fout’ nummer kan herkennen de volgende definitie. Een Fout nummer is een nummer dat beter wordt naargelang het alcoholgehalte in je bloed toeneemt. Zeg dat ik het gezegd heb!

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...