maandag, september 26, 2022

Patrick Hernandez Dit keer stellen we u wellicht 1 van de meest bekende (en foute) discohit uit de jaren ’70 voor. Als u dit nummer niet kent, hebt u of op Mars gewoond (en dan nog), of bent u nooit uitgenodigd op een fout (trouw)feest.

Patrick Hernandez (met zijn typerende wandelstok) is afkomstig uit het Franse “Le Blanc-Mensil” en had al sinds de jaren ’60 een brede interesse in muziek. Die interesse bleef wel beperkt tot diverse optredens in discotheken en balzalen (dat verklaart alles!).

In 1979 dan kwam de grote doorbraak met, ra ra ra, …”Born to be Alive”. Wereldwijd bracht Born to be Alive 25 miljoen dollar op en ging het nummer +/- 17 miljoen (!!!) maal over (en onder) de toonbank. In Italië behaalde het nummer in een record tempo Goud en andere Europese landen volgden. Bij ons stond “Born to be Alive” 18 weken in de hitlijst. Later scoorde Patrick Hernandez nog bescheiden hitjes zoals “Goodbye”, ”Back to boogie” en “Disco” maar het succes van “Born to be Alive” werd niet meer geëvenaard. Voor hen die nog steeds niet weten hoe u een ‘fout’ nummer kan herkennen de volgende definitie. Een Fout nummer is een nummer dat beter wordt naargelang het alcoholgehalte in je bloed toeneemt. Zeg dat ik het gezegd heb!

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...