zondag, oktober 17, 2021

Bonnie TylerBonnie Tyler, de zangeres met de beruchte hese stem, haalde haar inspiratie uit grote idolen zoals “Janis (moet er nog wiet zijn?) Joplin” en “Tina (moet er nog Ike zijn?) Turner”.

Bonnie Tyler is een zangeres afkomstig uit Wales en heet in werkelijkheid Gaynor Hopkins. Na wat omzwervingen bij diverse bands en het ‘uittesten’ van verschillende artiestennamen koos ze uiteindelijk voor Bonnie Tyler. In 1975 kwam haar carrière, dankzij de single “Lost in France”, in een stroomversnelling.

De schorheid van haar stem werd haar handelsmerk en dat is vooral duidelijk te horen in het nummer “It’s a Heartache”. Die beruchte hese stem is (naar het schijnt) ontstaan toen de dame in kwestie tegen beter weten in, te snel terug begon te praten na een chirurgische ingreep. In 1979 won ze het “World Popular Song Festival” in Tokio, maar helaas bleef de weg naar het grote geld ontoegankelijk. Pas in 1982, toen Bonnie overstapte naar platenmaatschappij “CBS Records” en het album “Faster Then The Speed Of Night” uitbracht (met onder andere het nummer “Total Eclips of the Heart”), kwam daar verandering in. Meteen een nummer 1 hit gevolgd door duetten met andere bekende artiesten uit die tijd zoals onder andere Shakin’ Stevens. Gewoontegetrouw nog even de noteringen erbij halen. Hier in ons Belgenlandje behaalde het nummer de felbegeerde NR 1 positie met 11 weken notering. In de hitlijsten bij de Nederlandse collega’s werd er eveneens 11 weken notering opgetekend, maar behaalde het nummer slechts een 3de plaats als hoogste positie.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...