We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Boney M Ma Baker.(1977)Boney M is een Duitse Pop-Disco groep opgericht in 1975 als studio-act van producer Frank Farian. De meest vaste leden van de groep waren La Michelle, Mazie Williams, Marcia Barrett en Bobby Farrell.

De grootste doorbraak voor de groep kwam er via het Duitse muziekprogramma “Musikladen”. Het feit is dat, na jaren van ontkenning, gaf producer Frank Farian eindelijk toe, de mannelijke vocalen te hebben ingezongen, en dat Bobby Farrell eigenlijk bij de groep was om de goede dance-act. Boney M kende een 8-jarig bestaan (1976-1984) waarvan er maar liefst 35 nummers een TOP 5 notering hadden. Wereldwijd werden er maar liefst meer dan 150 miljoen albums verkocht. “Ma Baker” stond in Nederland maar liefst 15 weken genoteerd, waarvan 6 weken op nummer 1 en werd daarmee de best verkochte single van 1977. Hier bij ons scoorden ze even goed,met dezelfde cijfers.