zondag, januari 23, 2022

RaceyWe schrijven 1976 als de Britse heren Phil Fursdon en Clive Wilson besluiten een bandje op te richten. Hun geesteskind wordt aanvankelijk Alive ‘n’ Rockin gedoopt maar dat zou al snel veranderen naar Racey, dat, geef zelf toe, makkelijker te onthouden en uit te spreken is.

Racey moddert wat aan maar weet toch de sympathie en aandacht te trekken van Chris Norman. Chris die toen actief was in de band Smokie, kreeg het geregeld dat de heren van Racey een eerste single mogen opnemen: “ Baby It’s You”. Een nummer dat hij zelf hielp schrijven en dat werd uitgebracht in 1978.

Helaas bleek “Baby It’s You” niet echt aan te slaan. Maar Chris Norman gaf niet op. Uiteraard had hij met Smokie al de nodige contacten in de muziekwereld gelegd en zo bracht hij de heren van Racey in contact met de schrijvers/producers Mike Chapman en Nicky Chinn (deze heren keren wel vaker terug in onze collectie). Onder impuls van Chapman en Chinn volgt nog datzelfde jaar een 2de single “Lay Your Love on Me”, een nummer dat probleemloos top 10 noteringen wist te halen over zowat de halve wereld.

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!