maandag, september 26, 2022

Bobby PrinsDat we bij PCLeek! ook het ‘levenslied’ kunnen appreciëren moge duidelijk zijn. De Belgen hoeven we Bobby Prins nauwelijks nog voor te stellen, tenminste niet bij de wat oudere generatie. Voor onze noorderburen geven we graag wat extra informatie, ondanks dat de man ook in Nederland bekendheid verwierf.

Bobby Prins is de artiestennaam voor Jozef Troonbeeckx. De man werd geboren op 19 juli 1947 in Heist-op-den-Berg. Reeds op jonge leeftijd nam de man accordeonlessen, een populair instrument bij de naoorlogse generatie en een instrument dat hij op moment van schrijven nog altijd speelt trouwens.

Op 18-jarige leeftijd nam hij de single “Een gitaar in de nacht” op wat meteen een niet onaardig lokaal succes werd. 3 jaar later (1968) richtte Jozef (voor de vrienden) zijn eigen band op genaamd “Bobby Prins & the Sound Express”. In 1972 zou dan het grootste succes uit zijn carrière volgen met het nummer “Sancta Maria”, dat later nog vaak gecoverd zou worden door anderen. Bobby Prins verwierf naam en bekendheid en er zouden nog vele hits volgens zoals o.a. “Te Jong”, “Toe kom in mijn armen” en “Ik zit in een cafeetje” uit 1979 waarvan u onderstaand de ‘clip’ kan bekijken. In de jaren ’80 ging het bergaf met de carrière van Bobby Prins. Persoonlijke en drankproblemen lagen aan de basis, maar blijkbaar gaat het alweer beter met hem want op 28 augustus 2010 trad hij in het huwelijk treden met zijn huidige vriendin Gerda.

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...