zondag, oktober 17, 2021

Bobby PrinsDat we bij PCLeek! ook het ‘levenslied’ kunnen appreciëren moge duidelijk zijn. De Belgen hoeven we Bobby Prins nauwelijks nog voor te stellen, tenminste niet bij de wat oudere generatie. Voor onze noorderburen geven we graag wat extra informatie, ondanks dat de man ook in Nederland bekendheid verwierf.

Bobby Prins is de artiestennaam voor Jozef Troonbeeckx. De man werd geboren op 19 juli 1947 in Heist-op-den-Berg. Reeds op jonge leeftijd nam de man accordeonlessen, een populair instrument bij de naoorlogse generatie en een instrument dat hij op moment van schrijven nog altijd speelt trouwens.

Op 18-jarige leeftijd nam hij de single “Een gitaar in de nacht” op wat meteen een niet onaardig lokaal succes werd. 3 jaar later (1968) richtte Jozef (voor de vrienden) zijn eigen band op genaamd “Bobby Prins & the Sound Express”. In 1972 zou dan het grootste succes uit zijn carrière volgen met het nummer “Sancta Maria”, dat later nog vaak gecoverd zou worden door anderen. Bobby Prins verwierf naam en bekendheid en er zouden nog vele hits volgens zoals o.a. “Te Jong”, “Toe kom in mijn armen” en “Ik zit in een cafeetje” uit 1979 waarvan u onderstaand de ‘clip’ kan bekijken. In de jaren ’80 ging het bergaf met de carrière van Bobby Prins. Persoonlijke en drankproblemen lagen aan de basis, maar blijkbaar gaat het alweer beter met hem want op 28 augustus 2010 trad hij in het huwelijk treden met zijn huidige vriendin Gerda.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...