zondag, januari 23, 2022

Fisher Z So LongFisher-Z is een Engelse rockband ontstaan ergens eind jaren ’70. De groepsbezetting draaide vooral rond centraal persoon John Watts (zanger/componist/gitaar) aangevuld door David Graham (bas), Steve Skolnik (keyboards) en Steve Liddle.

Na het oprichten van de band besloten ze de naam “Sheep” te gebruiken maar zoals wel vaker werd deze naam al snel veranderd, in dit geval dus naar “Fisher-Z”.

In 1978 worden ze dan ‘ontdekt’ door United Artists en sluiten er nog in datzelfde jaar een platencontract mee af. In 1979 volgt dan hun eerste album “Word Salad” dat goed scoort in Nederland, België en Duitsland maar niet in thuisland Engeland. Ook het volgende album (1980) “Going Deaf for a Living” met daarop de single “So Long”, waarvan u onderstaand de videoclip kan bekijken, zou daar geen verandering in brengen. Eind 1980 kan Steve Skolnik het dominante gedrag van frontman Steve Watts niet meer harden en bolt het af. Fisher-Z besluit verder te gaan als trio, toch wordt kort daarna Steve vervangen door Pleth. In 1981 volgt het album “Red skies over Paradise” met daarop het de hit “Marliese”waarmee ze uiteindelijk erkenning krijgen in hun thuisland. Veel mocht het niet meer baten want halverwege 1981 wordt besloten om de band op te heven. John Watts zal later nog enkele projecten opstarten en zelfs de naam Fisher-Z opnieuw gebruiken, maar zonder al te veel succes. In 2004 komt er een korte reünie ter gelegenheid van de DVD ‘Garden Party’ en in 2007 scoorde Watts als soloartiest zowaar nog een kleine ‘radiohit’ in Duitsland met “Susanne's Song (Dance On)”.

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!