zaterdag, september 23, 2023

If I Had WordsYvonne Keeley werd geboren op 6 september 1952 en is de zus van de Nederlandse Patricia Paay. De carrière van Yvonne Keeley begon halfweg de jaren ’70 toen ze samen was met ene zekere Steve Harley die op dat moment zijn eigen band had: Steve Harley & Cockney Rebel. De heren scoorden en hit met "Make Me Smile (Come Up and See Me)" en Yvonne zong lekker mee op de plaat. Meer heb je soms niet nodig om een carrière te starten.

Later zou ze deel uitmaken van de Start Sisters, een groepje dat vooral successen boekte bij ons en in Nederland gedurende de jaren ’80. Op moment van schrijven is ze actief als radiopresentatrice op Radio Rijnmond.

Scott Fitzgerald werd geboren als William McPhail op 28 april 1948 te Glasgow (Schotland). Over de periode van voor de hit “If I Had Words” is er weinig bekend over de man. Waarschijnlijk omdat hij toen niks noemenswaardig uitgericht heeft. In 1988 mocht hij het VK vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het nummer “Go”. Hij eindige 2de, net achter Celine Dion die voor Zwitserland uitkwam. Later in zijn carrière zou deel uitmaken van de boysband “Busted”(2000-2002). Op moment van schrijven zou hij nog steeds de wereld rondtoeren.

Zowel Yvonne als Scott, hebben elk een uiteenlopende carrière, maar hun grootste succes(sen) boekten ze, als ze samen aan de slag gingen. Zo kwam in 1977 het nummer “If I Had Words” uit (zie videoclip). “If I Had Words” verkocht meer dan 1 miljoen exemplaren en zou later (1995) gebruikt worden in de film “Babe” die trouwens de FCCA Award won voor Beste originele muziek. In 1992 werden Fitzgerald en Keeley opnieuw herenigd voor het nummer “United We Stand”, maar het succes van “If I Had Words” werd lang niet geëvenaard.

PS: De auteur van de videoclip heeft een flater begaan bij het toevoegen van de lyrics. Zo moet 'knight' eigenlijk 'night' zijn. Hij heeft zich hiervoor uitvoerig geëxcuseerd op YouTube trouwens. Het is hem vergeven.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...