zondag, oktober 17, 2021

Peter KentPeter Kent werd geboren in Duitsland als Peter Hedrich op 9 september 1948.  De carrière van Peter Kent begon toen hij zijn toetreding maakte tot de groep “Six de conduits” en deelnam aan de musicals Hair, Godpell en Jesus Christ Superstar met het ensemble dat toen door Duitsland toerde. In 1975 werd hij lid van de vocale groep Love Generation.

In 1975 werd hij lid van de vocale groep Love Generation. Door de vele wissels in de groepsbezetting bracht Love Generation hun bekendste hit Hör’ wieder Radio opnieuw uit dat verrassend genoeg de derde plaats haalde in de voorselecties van het Eurovisiesongfestival van 1975 in het thuisland.
In 1979 besluit Peter Kent een solocarrière te beginnen. Hij brengt nog datzelfde jaar It’s A Real Goof Feeling uit, maar het nummer zou het pas tot NR1 schoppen in 1980 (in Duitsland) met meer dan 750000 verkochte exemplaren.

Ook bij ons deed It’s A Real Good Feeling het bijzonder goed in de hitlijsten trouwens.
Na nog enkele nummers te hebben uitgebracht, waarvan All i Need, For Your Love en Stop ‘n’ Go de meest succesvolste waren, werd hij ook nog producer van de meidengroep CC Catch. Die job beviel hem blijkbaar wel want in de jaren dat volgde zou hij eveneens producer en goede vriend worden van de Spaanse Luisa Fernandez die u wellicht nog kent van de hit Lay Love On You.

De vriendschap (of liefde?) zou duren tot 1997 toen het paar uit elkaar ging. Ondertussen is de man nog steeds actief als producer en schlagerzanger in Duitsland.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...