zondag, januari 23, 2022

Peter KentPeter Kent werd geboren in Duitsland als Peter Hedrich op 9 september 1948.  De carrière van Peter Kent begon toen hij zijn toetreding maakte tot de groep “Six de conduits” en deelnam aan de musicals Hair, Godpell en Jesus Christ Superstar met het ensemble dat toen door Duitsland toerde. In 1975 werd hij lid van de vocale groep Love Generation.

In 1975 werd hij lid van de vocale groep Love Generation. Door de vele wissels in de groepsbezetting bracht Love Generation hun bekendste hit Hör’ wieder Radio opnieuw uit dat verrassend genoeg de derde plaats haalde in de voorselecties van het Eurovisiesongfestival van 1975 in het thuisland.
In 1979 besluit Peter Kent een solocarrière te beginnen. Hij brengt nog datzelfde jaar It’s A Real Goof Feeling uit, maar het nummer zou het pas tot NR1 schoppen in 1980 (in Duitsland) met meer dan 750000 verkochte exemplaren.

Ook bij ons deed It’s A Real Good Feeling het bijzonder goed in de hitlijsten trouwens.
Na nog enkele nummers te hebben uitgebracht, waarvan All i Need, For Your Love en Stop ‘n’ Go de meest succesvolste waren, werd hij ook nog producer van de meidengroep CC Catch. Die job beviel hem blijkbaar wel want in de jaren dat volgde zou hij eveneens producer en goede vriend worden van de Spaanse Luisa Fernandez die u wellicht nog kent van de hit Lay Love On You.

De vriendschap (of liefde?) zou duren tot 1997 toen het paar uit elkaar ging. Ondertussen is de man nog steeds actief als producer en schlagerzanger in Duitsland.

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!