zaterdag, oktober 16, 2021

Jermaine Jackson Pia ZadoraWhen the Rains begins to Fall is een nummer dat in 1984 de NR 1 positie bereikte in onze contreien en dat gezongen werd door het duet Jermaine Jackson en Pia Zadora. Een succesvolle zanger en een mislukte actrice op 1 plaat, dat moet kunnen toch?

Jermaine Jackson hoeven we natuurlijk niet voor te stellen.  De Amerikaan, geboren op 11 december 1954, is ééntje uit de lijst van de legendarische Jackson familie. Hij was de originele leadzanger van The Jackson Brothers, later omgedoopt tot The jackson Five waarmee hij van eind jaren '60 tot halverwege de jaren '70 successen aan de lopende band scoorde. Net zoals wijlen broer Michael Jackson, begon Jermaine Jackson aan een solo carrière terwijl hij nog lid was van de Jackson 5. Iets wat aardig lukte trouwens, want van begin jaren '70 tot eind jaren '80 liet de man maar liefst 9 hitnoteringen opteken. Jermaine Jackson voelde zich ook niet te goed om met andere succesvolle en minder succesvolle samen te werken. Zo verleende hij onder andere zijn steun aan Rockwell dat u misschien nog kent van de hit "Somebody's Watching Me" en de onfortuinlijke actrice Pia Zadora.Pia Zadora

Pia Zadora (Pia Alfreda Schipani), geboren op 4 mei 1954 begon haar carrière aan Broadway. Haar moeder was er werkzaam als 'wardrobe supervisor', Chef kledij zeg maar, en dat maakte dat dochterlief al van jongs af aan mocht opdraven in diverse theaterstukken. In 1964 zet ze stap naar de TV waar haar carrière als 'kinderster' wat lijkt aan te modderen.  In 1972, tijdens een tournee met een musical ontmoet Pia de 30 jaar oudere zakenman Meshulam Riklis waarmee ze in 1977 zou trouwen (een mooie carrière zet noemen wij dat). Kort na haar huwelijk slaagde ze er in om door te breken. Haar toenmalige man was namelijk aandeelhouder van het bedrijf dat Dubonnet (een alcoholisch aperitief) produceerde. De man voelde er wel wat voor om zijn kersverse vrouw te laten opdraven in de reclamespot. Zo gezegd zo gedaan en Pia verwierf bekendheid waardoor ze zelfs de stap naar het witte doek kon zetten. In 1982 nam ze de film "Butterfly" op en ze zou er zowaar een Golden Globe aan overhouden. Criticasters waren echter niet overtuigd en beweerde dat haar man de award gekocht zou hebben met de promotiecampagne (lees: er veel geld tegenaan gegooid). Gevolg was dat ze ook de ene na de andere 'Razzie' won. "Slechtste nieuwkomer" en "Slechtste actrice" om er maar enkele te noemen. Later zouden de Golden Rasberry Awards haar zelfs de "Worst New Star of the Decade" noemen. Niet echt zaken om over op te scheppen dus. Gelukkig kan ze dat wel met haar duet met Jermaine Jackson, want "When the Rain Begins to Fall" scoorde ze in 1984 een dijk van een hit, en das niet enkel de verdienste van Meneer Jackson. Het zou het hoogtepunt uit haar carrière blijven zo blijkt achteraf. Madam Zadora speelde achteraf nog in musicals en nam nog platen op, maar de echtscheiding van haar steenrijke echtgenoot in 1995, was het enige waarover nog gepraat werd.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!