maandag, juli 26, 2021

WaxWax is een popgroepje bestaande uit Andrew Gold en Graham Gouldman dat enkele hits scoorde in de jaren '80 zoals onder andere Right Between the Eyes in 1986.

We schrijven 1981 als Andrew Goldman door Lenny Waronker, die op dat moment grote baas was bij A&R onderdeel van Warner Bros, uitgenodigd werd om te komen spelen bij een nieuw project. Andrew, toen nog actief als gitarist bij 10cc, weigerde echter. In 1983 zou het verhaal een vervolg krijgen. 10cc splitte en Grahal Gouldman overtuigde Andrew om terug naar Engeland te keren om samen wat tijd door te brengen en nummers te schrijven. Uiteindelijk zouden ze 7 maanden samen vertoeven en genoeg nummers schrijven om een volledig album te vullen. De heren kozen in eerste instantie "World in Action" als groepsnaam en even later doopten ze zichzelf om tot "Common Knowledge". Onder beide namen brachten ze singles uit maar een succes werd dat niet. Dan maar opnieuw aan de slag gaan en en nieuw album vullen moeten Andrew en Gouldman gedacht hebben. Ze veranderde van platenmaatschappij en en namen "Wax" als groepsnaam. In totaal zouden ze tussen 1986 en 1989 3 studioalbums opnemen die enkele hits opleverde. "Brigdge to Your Hearts" was de succesvolste, maar wij vonder "Right Between the Eyes" leuker.

Het verhaal van Wax zou eindigen in 1990 toen Goldman door Eric Stewart gevraagd werd om 10cc te herenigen. Andrew Goldman kon dit voorstel niet weigeren en de split van Wax was een feit.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...