dinsdag, oktober 26, 2021

Tone Loc Wild Thing1Tone Lōc wiens echte naam Anthony Terrell Smith is, werd geboren op 3 maart 1966 (Californië).  De Amerikaanse rapper en (voice-over)acteur kent u wellicht van zijn hit uit 1989 "Wild Thing".

Al bij de start van zijn carrière was Tone Lōc een besproken figuur. Nadat "Wild Thing" de hitparades bestormde mocht hij en zijn gevolg  verschijnen voor de rechtbank. In het nummer wordt namelijk een sample gebruikt uit Van Halen's "Jamie's Crying". In eerste instantie vroeg het management van Van Halen 5 dollar vergoeding, maar deze overeenkomst kwam tot stand zonder de originele leden van Van Halen te raadplegen. Er volgt een rechtszaak en uiteindelijk wordt er 180.000 gevorderd van Tone Lōc. Een peulschil want "Wild Thing" bracht miljoenen op.

Na "Wild Thing" lijkt het er op dat Tone Lōc een blijvertje is. Hij scoort opnieuw een hit met "Funky Cold Medina".

Na "Funky Cold Medina" valt zijn muzikale carrière helemaal stil. Enkel zijn stemgeluid (voice-over) weet nog de aandacht te trekken in films zoals Ace Ventura en nog enkele andere.

Recentelijk dook Tone Lōc opnieuw op in de media met berichten over zijn gezondheidstoestand en geweldplegingen. Hij werd gearresteerd voor  wapenbezit en moest enkele dagen de cel in en therapie 'Anger Managment' volgen. In 2011 stuikte hij in elkaar tijdens een optreden in Atlanta en moest hij aan het infuus. Dat we over Tone Lōc nog veel zullen horen op muzikaal vlak durven we te betwijfelen maar de 2 hits die hij scoorde, zijn wel blijvertjes.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...