zaterdag, oktober 16, 2021

Nick KamenNick Kamen is een Brits model, songwriter en muzikant geboren op 15 april 1962. Als broer zijnde van gitarist Chester Kamen en artiest Barry Kamen zal het u niet verwonderen dat de man carrière maakte in de muziek en showbizz.

Nick Kamen maakte zijn eerste publieke optreden in 1984 toen hij op de cover verscheen van een populair muziekmagazine (The Face). Ondanks dat zijn gezicht bedekt was door een muts, sjaal en zonnebril waren er toch slimme reclamejongens die de aardige looks van Nick Kamen opmerkte. Gevolg was dat de man 1 jaar later (1985 dus) mocht opdraven in een commercial van Levi's.

Het reclamefilmpje werd een denderend succes en de verkoopresultaten van Levi's schoten omhoog. Maar niet alleen Levi's vaarde wel bij het verschijnen van de reclame, ook Nick Kamen zelf verwierf meteen naam en faam in de modellenwereld.

Een grote fan van Nick Kamen was Madonna, jawel die Amerikaanse zangeres bekend van de punt BH's, verkoop van seksboekjes en een nooit eindigende midlife crisis. De opperdiva, die meer dan alleen maar een oog op Nick Kamen had laten vallen, bood meteen haar diensten aan (Om Nick op weg te helpen in de muziekwereld wel te verstaan). In 1986 scoorde hij meteen zijn eerste hit met "Each Time You Break My Heart", geproduceerd en geschreven door Madonna. Ze zingt er zelfs de backing vocals op. De opvolger "Loving You Is Sweeter Than Ever" werd alweer een grote hit en Madonna, die blijkbaar niet weg te slaan was van Nick Kamen, nam alweer de achtergrond gezangen voor haar rekening.

In 1988 dan volgt het tweede album van Nick Kamen, getiteld "Us". Madonna, of wat dacht u, was weer van de partij op het nummer "Tell Me", Maar de grootste hit van Nick Kamen "I Promised Myself" staat op het album "Move Until We Fly" dat uitkwam in 1990. Een hit dat Nick Kamen meteen stinkend rijk en onsterfelijk maakte.

Na "I Promised Myself" ging het pijlsnel bergafwaarts met de muzikale carrière van Nick Kamen. Geen enkel nummer wist nog een hitnotering te versieren. En zoals dat wel vaker gaat, als men niks meer verkocht krijgt, begint men oude successen te recycleren. In 2004 kwam bijgevolg "I Promised Myself" opnieuw uit. En ja hoor, kassa kassa!

Dat ook anderen niet verlegen zijn om ook een graantje mee te pikken van deze megahit zal u evenmin verwonderen. Zo ondernamen Dead or Alive, A-Teens en Basshunter een schuchtere poging. In respectievelijke volgorde te bekijken

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!