maandag, juli 26, 2021

The ProclaimersThe Proclaimers is een Schotse band bestaande uit de identieke tweeling Charlie en Craig Reid. Hun grootste hit werd uitgebracht in 1988 onder de titel "I'm Gonna Be (500 Miles)".

Charlie en Craig begon het allemaal in 1983. Nadat ze in hun studententijd aan het Bell Baxter High School al deel uitmaakte van verschillende punk groepjes, besloten ze The Proclaimers op te richten. De publieke bekendheid (en succes) zou pas volgens in 1986. In dat jaar stuurde een fan een demo naar The Housemartins (een band die in die jaren bijzonder succesvol was). De heren van The Housemartins waren onder de indruk van de demo en nodigde prompt The Proclaimers uit om het voorprogramma te verzorgen voor hun toer door het Verenigd Koninkrijk. Het voorprogramma en de bijhorende aandacht zorgde er dan weer voor dat Charlie & Craig mochten opdraven in het muziekprogramma "The Tube" op Channel Four. Met uw smoel op TV komen is natuurlijk de ideale springplank. Hun single "Letter From America" behaalde meteen de top 3 over het kanaal. Het bijhorende eerste album (This Is the Story) behaalde goud. In 1988 volgt dan, of wat had u gedacht, het tweede album. Op "Sunshine on Leith" staat het nummer "I'm Gonna Be (500 Miles) dat het ook bij ons goed deed in de hitlijsten.

I'm Gonna Be (500 Miles) werd gebruikt in de film "Benny & Joon" (met Johnny Depp) uit 1993. In 2007 behaalde een herwerkte versie van Matt Lucas en Peter Kay (Walk 500 Miles werd Roll 500 Miles), opnieuw een nummer 1positie. Dit jaar bestormde 500 Miles opnieuw de Britse hitlijsten dankzij de darter Robert Thornton. Robert bestijgt steevast het podium onder begeleiding van het nummer 500 Miles.

The Proclaimers zelf laten het niet aan hun hart komen. Ze treden nog altijd op en werken nog steeds aan nieuwe muzikale projecten voor de film- en muziekwereld.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...