zaterdag, oktober 16, 2021

Bcthebasic BoomIn 1991 scoorde BC & The Basic Boom plots een hit in de lage landen met nummer "Baby Come Back". De sample van "Je t'aime moi non plus" (Serge Gainsbourg) gecombineerd met de raps van Alain Croisy, zorgden destijds voor een beetje Belgische muziekgeschiedenis.

Alain Croisy is (was) de drijvende kracht achter het project BC & The Basic Boom. De Antwerpenaar (geb. 1968) begon al met rappen in 1982 maar zou pas in 1987 beginnen met het producen van zijn eigen werk. Blijkbaar deed de man dat niet slecht want in 1989 versiert hij een platencontract. De eerste single, "Baby Come Back" die later dat jaar uitkwam, was meteen een schot in de roos, al duurde het wel tot eind 1990, begin 1991 vooraleer het de hitparades bereikte in onze contreien.

Na "Baby Come Back" wordt het stil rond Alain Croisy en zijn Basic Boom, mede omdat Belgiƫ nog niet klaar was voor een rap-act. Lang lag Alain daar echter niet wakker van. Zijn belangrijkste doelstelling was en bleef producer worden. In 1996 dan richt hij een nieuw project op onder de naam "The Krazee Alley" waarmee hij regelmatig nieuw werk uitbrengt over heel Europa & Canada, met wisselend succes trouwens. Tussendoor maakte hij een hoop remixes voor Felix Da Housecat en hielp hij bij het producen van albums voor Kaye Styles, Leki, Ali Tcheelab en Sandrine. De laatste 4 jaar is hij eveneens actief in Atlanta waar hij zijn spreekwoordelijke duit in het zakje doet voor NSync, Yung Jock en Leee John. Zelf maakt hij uiteraard ook nog muziek die hij al dan niet uitbrengt onder de artiestennaam "Lunaman" of aanverwanten.

Hoe dan ook, als u dacht dat BC van The Basic Boom een eendagsvlieg was hebt u het goed mis. Dit is geen kleine jongen en werk intussen samen met grote artiesten. Van de 45.000 exemplaren die "Baby Come Back" verkocht, kan hij natuurlijk niet de rest van zijn leven rentenieren.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!