maandag, juli 26, 2021

PhdBegin jaren ’80 vormde zanger Jim Diamond, Tony Hymas en Simon Philips de groep Ph.D. Een beetje attente lezer, zal het beslist opgevallen zijn dat de heren voor de groepsnaam de eerste letters van hun familienaam gebruikten.

In 1981 brengen de heren al een eerste album uit dat naar zichtzelf genoemd werd (het inspiratie verhaal weet u wel). 1 jaar later (1982 dus) werd het nummer “I Won’t Let You Down”, dat ook op hat album stond, plots een hit in het Verenigd Koninkrijk.

Naar aanleiding van deze hit werd het album opnieuw uitgebracht en dit keer geraakte het wel in de UK Album Charts. In 1983 volgt er zoals dat hoort, een tweede langspeler “ is It Safe”. Hieruit wordt de singel “I Didn’t Know” getrokken, maar die faalde jammerlijk en haalde zelfs de hitlijsten niet. Enige tijd later werd Jim Diamond ziek (hepatitis) waardoor de heren zelfs niet meer op tournee konden gaan. Geen zanger, geen tournee en dus werd er beslist een einde te maken aan het korte succesverhaal van Ph.D. Jim Diamond zou later nog terug keren als solo artiest en scoorde zowaar een NR 1 hit met “I Should Have Known Better”.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...