dinsdag, oktober 26, 2021

PhdBegin jaren ’80 vormde zanger Jim Diamond, Tony Hymas en Simon Philips de groep Ph.D. Een beetje attente lezer, zal het beslist opgevallen zijn dat de heren voor de groepsnaam de eerste letters van hun familienaam gebruikten.

In 1981 brengen de heren al een eerste album uit dat naar zichtzelf genoemd werd (het inspiratie verhaal weet u wel). 1 jaar later (1982 dus) werd het nummer “I Won’t Let You Down”, dat ook op hat album stond, plots een hit in het Verenigd Koninkrijk.

Naar aanleiding van deze hit werd het album opnieuw uitgebracht en dit keer geraakte het wel in de UK Album Charts. In 1983 volgt er zoals dat hoort, een tweede langspeler “ is It Safe”. Hieruit wordt de singel “I Didn’t Know” getrokken, maar die faalde jammerlijk en haalde zelfs de hitlijsten niet. Enige tijd later werd Jim Diamond ziek (hepatitis) waardoor de heren zelfs niet meer op tournee konden gaan. Geen zanger, geen tournee en dus werd er beslist een einde te maken aan het korte succesverhaal van Ph.D. Jim Diamond zou later nog terug keren als solo artiest en scoorde zowaar een NR 1 hit met “I Should Have Known Better”.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...