zondag, oktober 17, 2021

DOF CodoIn de jaren tachtig werden onze hitlijsten regelmatig bestormd door Duitstalige muziek. Een mooi voorbeeld hiervan is DÖF (Deutsch-Österreichisches Feingefühl). Ze waren een gelegenheidsproject van het Oostenrijkse humoristenduo Josi Prokopetz en Manfred Tauchen en de Duitse zangeressen Annette en Inga Humpe.

Met hun hit Codo (Ich düse, düse im Sauseschritt) scoorden ze dan ook hun enige nummer 1 hit. Het was toen de tijd van de Neue Deutsche Welle, een succesperiode van Duitstalige punk en new wave, waaraan Annette Humpe als zangeres van Ideal al langer haar bijdrage leverde. Na "Codo" volge nog "Taxi" dat ook nog in 1983 verscheen. In 1984 kwam "Uh-uh-uh mir bleibt die Luft weg", maar daarna gingen de leden elk hun eigen weg.

En wat wil nu het toeval ? Recentelijk zagen we een clip op een van de muziekzenders op TV die ons wel heel hard aan die van Döf deed denken. Onze Italiaanse succes DJ heeft zich waarschijnlijk ook eens in z'n oude platencollectie verdiept. Hieronder dus de nieuwste clip van Benny Benassi feat. Kelis met Spaceship.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...