maandag, juli 26, 2021

Human LeagueDeze band is onlosmakelijk met de jaren tachtig verbonden. Als je terug denkt aan de muziek van de tachtiger jaren kom je niet om The Human League heen. The Human League is een Engelse synthpopgroep en werd opgericht in 1977.

In de jaren tachtig behaalt de band het grootste succes met singles als "Don't You Want Me", "Human" en "Mirror Man". Het enige vaste lid van de band, dat al sinds de oprichting lid is van de band, is zanger Philip Oakey.

In 1978 brengen ze hun eerste single "Being Boiled" uit. De grote doorbraak kwam er echter met het album "Dare!", tot op de dag van vandaag hun meest succesvolle album. Het bevat onder andere de hits "The sound of the crowd", "Love Action" en "Open Your Heart" en hun grootste hit, "Don't You Wan't Me", dat eind 1981 in het Verenigd Koninkrijk op nummer één stond en in 1982 een wereldwijde hit wordt. Hun eerste en voor de fans waarschijnlijk het beste nummer. Het is niet de originele clip, deze zijn te pover van kwaliteit, maar een 3D clip en geremasterde muziek. (top quality)

En hier de song waarmee ze zich in het geheugen van een hele generatie zongen.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...