zaterdag, oktober 16, 2021

Talking HeadsDe Talking Heads is een band opgericht te New York in het begin van de jaren ’70. De groepsbezetting bestond uit David Byrne (zang en gitaar), Chris Frantz (drums), Tina Weymouth (Bas) en Jerry Harrison (gitaar).

De 3 eerstgenoemde ontmoeten elkaar bij toeval op de “Rhode Island School of Design”. Dat toeval mag u in dit geval wel heel letterlijk nemen. Byrne is afkomstig van Schotland, Weymouth uit Californie en Frantz uit Kentucky. De drie besluiten samen muziek te maken en verhuizen naar New York (1974). Een jaar later mogen ze al het voorprogramma verzorgen van “The Ramones”. Jerry Harrisson versterkt de groep en in 1977 versieren ze eindelijk een platencontract. Vanaf dan gaat het snel.

Het eerste album “Talking Heads "77" scoort niet onaardig. Er zullen nog meer albums volgen, maar in 1980 rommelt het wat bij The Talking Heads. Ze besluiten even op adem te komen, met succes zo blijkt achteraf. In 1983 zijn ze weer helemaal terug. Het bewijs is de legendarische film “Stop Making Sense” waarin veel van hun hits gespeeld worden. “The Talking Heads” doen succesvol verder tot 1988, vanaf dan gaat het stilaan achteruit met hun succes. Het onvermijdelijke nieuws dat de The Talking Heads ermee stoppen, volgt uiteindelijk in 1991. Helaas, helaas, 3x helaas, want de “Talking Heads” was (en is volgens mijn bescheiden mening) een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Dat velen andere grootheden die volgden, inspiratie vinden in de muziek van de “Talking Heads” en er bovendien openlijk voor uit komen, bewijst dat alleen maar. Onbegrijpelijk dat radiostations, die met de regelmaat van de klok uitpakken met 80’s specials, The Talking Heads zo vaak ‘vergeten’. Het was bijzonder moeilijk om een videoclip uit hun oeuvre te kiezen, maar we hebben uiteindelijk gekozen voor het nummer “Once in a Lifetime”. Daar hebben we uiteraard goede redenen voor. 1: “Once in a Lifetime” weerspiegelt heel goed de specifieke ‘sound’ van de band. 2: De tekst is eveneens typisch “Talking Heads”. 3: De boodschap van dit nummer (persoonlijke interpretatie van ondergetekende), is nog altijd even actueel. Het is een illusie om te denken dat jij alleen de wereld kan veranderen, we blijven marionetten van de maatschappij wat duidelijk te zien is in de videoclip (Byrne beweegt als een pop aan een touwtje). Enjoy!

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!