We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Aha Take On MeHet destijds, razend populaire, en uit Noorwegen afkomstige A-Ha, behaalde met dit Take on Me in 9 landen de NR 1 positie. Typerend voor A-Ha is, zanger Morten Hacket, van wie men zegt dat zijn stem te vergelijken is met een ‘fijn afgestemd instrument met een bereik van 5 octaven’.

Het succes van deze debuutsingle is vooral te danken aan MTV, waar de videoclip meer dan normaal werd getoond. Helaas (of niet), na 2 succesvolle albums ging de verkoop in dalende lijn, maar A-Ha bleef desondanks muziek maken. Morten Hacket bracht nog enkele soloalbums op de markt (net zoals de andere bandleden trouwens) maar veel bracht het allemaal niet meer op. Wat u misschien nog niet weet is dat A-Ha hedendaagse groepen zoals Keane en Coldplay inspireerde. Het nummer stond zowel in België als Nederland 1 week op de hoogste stek. We noteren in Nederland (12 weken) en België (14 weken) durend verblijf in de lijsten.