We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Nacht Und NebelPatrick Nebel, een man van eigen (Belgische) bodem, werd ontdekt door ene Roland Beelen (Oprichter van het platenlabel ”Antler records”). Roland (voor de vrienden), kwam Patrick tegen toen hij samen met de 2 Belgen (bekend met hun hit Lena) in de studio vertoefde.

Roland raakte gefascineerd door de man die Patrick was, bijgevolg duurde het dan ook niet lang vooraleer de 2 gingen samenwerken. Enige tijd later werd het debuutalbum “Casablanca” uitgebracht waarop u ook het nummer “Beats of Love” terug vindt. ‘Beats of Love’ verscheen in de Belgische hitlijsten in de remix versie van John Tilley, behaalde de 3 de plaats en stond 13 weken genoteerd. In Nederland hebben ze wellicht nooit gehoord van ‘Nacht und Nebel’, in Frankrijk daarentegen wel. Beats of Love ging bij onze zuiderburen maar liefst 150000 keer over de toonbank. Helaas, in 1986 overleed Patrick Nebel ten gevolge van drank, pillen en een hartziekte.