zaterdag, september 30, 2023

Dj Sakin Friends NomanslandDJ Sakin werd geboren als Sakin Bozkurt op 2 augustus 1967. Sakin is een Turks-Duitse producer, remixer en DJ wiens carrière begon ergens in 1990. Sakin, die vooral succesvol is (was) in het dance-genre, speelde aanvankelijk resident DJ in clubs nabij zijn woonplaats. Zo was hij onder andere actief in de clubs Wartburg en Stonsenspliel (beide gelegen in Wiesbaden) en The MusicHall (Frankfurt).

Het (internationaal) succes voor Dj Sakin begint in 1999 toen hij samen met onder andere Torsten Stenzel het nummer "Protect Your Mind (For The Love Of A Princess)" uitbracht onder de naam DJ Sakin & Friends. Dit nummer behaalde het nummer 4 in de Britse hitlijsten en een 3de plaats in Duitsland. Meteen goed voor goud dus een een veelbelovende carrière in het vooruitzicht.

De opvolger "Nomansland (David's Song)", waarin Sakin alweer samples gebruikt uit de film "Braveheart" met Mel Gibson, doet het iets minder goed. "Nomandsland" behaald slechts een 14de plaats in de Britse hitlijsten maar deed het bij ons dan weer stukken beter als de voorganger. Trouwens de samples dat de man gebruikt uit de film "Braveheart" zijn van de hand van de Roemeense componist Vladimir Cosma.

Van het nummer "Nomandsland" zijn er wel meerdere versies en remixen beschikbaar. Eerst krijgt u van ons de vocale versie.

Onderstaand een instrumentale versie waarvan ondertekende nog steeds kippenvel krijgt.

Nadien horen we nog weinig van Sakin en zijn vrienden. Het enige wat we weten is dat de man sinds 2003 een internationale DJ en producer agentschap runt genaamd Joules Bookings.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...