We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

LiquidoLiquido was een alternatieve rock band afkomstig uit Duitsland en gevormd in 1996 door 4 vrienden Wolle Maier (drums), Wolfgang Schrödl (zang, gitaar, piano), Stefan Schulte-Holthaus (bas) en Tim Eiermann (zang, gitaar).

De heren van Liquido slaagde er slechts eenmaal in een hit te scoren. "Narcotic" kwam al in 1996 uit als demo, maar zou pas een succes worden nadat Virgin Records de plaat opnieuw uitbracht in 1998. "Narcotic" zou om en bij 700.000 keer over de toonbank gaan. Een succes dat ze, zelfs na 2  nieuwe albums, niet meer zouden evenaren. Als gevolg werd Liquido 'buitengesjot' bij Virgin Records. In 2005 volgt er een nieuwe langspeelplaat dat uitkwam bij het platenlabel Nuclear Blast, maar potten werden er (alweer) niet gebroken. Toen ook de single 'Gameboy" uit 2008 flopte, hielden ze het voor bekeken. In januari 2009 werd de split officieel bekend gemaakt op hun website. Hoe dan ook, "Narcotic" blijft een feestnummer bij uitstek en bezorgde de leden van Liquido ongetwijfeld een goed gespekte bankrekening en een cultstatus in hun thuisland.