dinsdag, oktober 26, 2021

ScooterScooter is een Duits project dat ontstond in 1985. Sinds, behaalden ze tientallen wereldhits en gaven ze tal van concerten, en dat met een niet zo voor de hand liggend genre(s) als Happy Hardcore, Hard Trance en Techno.

We schrijven 1985 als H. P. Baxxter en Rick J. Jordan elkaar ontmoeten via een advertentie in Hamburg. Net zoals velen anderen midden jaren tachtig, dromen ze er van de opvolgers te worden Depeche Mode. Baxxter en Jordan beginnen een groep onder de naam Celebrate the Nun. In 1988 volgt het eerste album "Meanwhile". Het nummer op deze langspeler "Will You Be There" behaalde in 1990 zelfs een top 5 notering en er zouden nog singles uit datzelfde album 'getrokken' worden die het niet onaardig deden in de hitlijsten. Goed bezig denk je dan, dus komt er een opvolger. Die opvolger kreeg als titel "Continuous". Helaas, flopte dit album. En, zoals dat meestal gaat in groepen als het wat minder gaat, bollen leden het af en dat was bij Celebrate the Nun niet anders. Slin Tompson, die de band was komen versterken, bolde het af en het einde van Celebrate the Nun was in zicht. Baxxter liet het echter niet aan zijn hart komen en bleef werkzaam bij het Indie Label in het departement verkoop en distributie. Het was daar dat hij ene zekere Jens Thele ontmoet.

Intussen zijn we al in 1993 aanbeland. Ex Celebrate the Nun leden, verzamelen opnieuw voor een project van Baxxter's neef Ferris Bueller, maar dit keer onder het management van Jens Thele. Het project werd het beste remix team van Duitsland dat jaar en mag aan de slag voor enkele grote artiesten zoals onder andere Holly Johnson. Nog datzelfde jaar brengen ze zelf een single uit. Voor het eerst gebruiken ze de naam Scooter. De single, een cover, of remix (zoals u wilt) van René & Gaston's "Vallée De Larmes" behaalde meteen een achtste plaats in de Duitse hitlijsten. De opvolger "Hyper Hyper" sloeg niet meteen aan maar zou wat later toch zo een 750000 stuks weten te verkopen. Scooter begon met het geven van concerten en was "hot". Het 'rappen' van Baxxter werd hun handelsmerk.

De hits blijven elkaar in een redelijk snel tempo opvolgen. We gaan ze niet allemaal opnoemen maar u kent ongetwijfeld "Move Your Ass" en "Friends". In 1998 ziet Ferris Bueller het niet meer zitten, naar eigen zeggen omdat hij het leven van een popster niet aankan. Het begin van het einde zou je dan denken, maar nee hoor. Scooter blijft platen maken en hits scoren al zijn de verkoopcijfers iets minder indrukwekkend. Zo scoren ze in 1999 opnieuw met "Fuck the Millenium"

We moeten toegeven dat we een 'speciale' reden hadden om voor "Fuck The Millenium" te kiezen. In het nummer wordt namelijk een melodietje gebruikt waarvan we ons dagen hebben afgevraagd van wie het kwam. We kenden het uit onze kinderjaren, maar konden het niet meteen thuisbrengen. Het Internet heeft zo zijn voordelen en zie, na wat opzoekingswerk kwamen we erachter dat het melodietje gepikt werd uit het "Wheels" van Ricky King uit 1960.

Voor de geïnteresseerden willen we nog meegeven dat Scooter nog steeds platen maakt, al verkopen ze een stuk minder als tijdens de jaren '90. Maar dat zal wellicht aan het feit liggen dat de hoogdagen van hun muziekgenre voorbij zijn.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...