zaterdag, september 30, 2023

RollergirlDe Duitse zangeres Nicole Safft alias RollerGirl, scoorde in 1999 zomaar uit het niets een hit met Dear Jessie, een cover van Madonna. Dat vraagt om meer uitleg?

Voor de Duitse Nicole Safft begon het allemaal op het Spaanse eiland Mallorca. Tijdens audities aldaar werd ze opgemerkt door de Duitse producer Ales Christensen (Duitsers en Nederlanders komt u overal tegen zoals u weet). Ales zag een samenwerking met Nicole wel zitten (later zouden ze zelfs trouwen) en het logische gevolg was een eerste plaat. "Dear Jessie" dat uitkwam in 1999, werd niet zomaar een verkoopsucces, het nummer zou pas echt goed beginnen verkopen nadat het gebruikt werd op een techno-parade in het Verenigd Koninkrijk. Mede door het succes besluit Nicole om in het UK verder te werken onder de naam Nicci Juice.

Muzikaal misschien allemaal weinig interessant maar haar pseudoniem RollerGirl daarentegen is dat wel. De naam RollerGirl werd naar verluidt ontleend aan Heather Grahams rol als beginnende porno-actrice in de film Boogie Nights, al denken wij dat de naam gewoon gekozen is omwille van de rolschaatsen die ze moest dragen op het werk vooraleer ze bekend werd.

Na Dear Jessie wist de dame in kwestie nog een hit te scoren met "Love U More"

Na "Love U More" gaat het bergafwaarts met RollerGirl tot ze in 2002 besluit zich terug te trekken om naar eigen zeggen, voor haar gezin te zorgen.

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...