zondag, oktober 01, 2023

Cb MiltonWe schrijven 11 april 1968 als er in Suriname ene zekere Clarence Milton Bekker het levenslicht ziet. 6 jaar later echter, verhuizen hij en zijn familie naar Rotterdam.

Niks bijzonders, er zijn wel meer mensen die emigreren, maar Clarence zag wel wat in een muziekcarrière en besluit in 1985 deel te nemen aan de Soundmixshow (de voorloper van het huidige idool of X-Factor of .... Got Talent). Hij zingt een nummer van Jermaine Stewart (Do What You Do) er eindigt ermee op een 3de plek in de voorrondes. Niet meteen een 'knalprestatie' maar Clarence smeedt er wel de broodnodige connecties en doet de nodige ervaring op.

In 1987 dan, besluit hij te gaan zingen voor de band The Swinging Soul Machine. The Swinging Soul Machine mag dan wel niet meteen de bekendste naam zijn in de muziekbusiness, de band verzorgde wel regelmatig de begeleiding van de Amerikaanse groep The Trammps. Maar goed, in 1990 besluit Clarence The Swinging Soul Machine te verlaten en alles te zetten op een solocarrière. Dat lukt niet meteen, maar de drummer van The Trammps, waarmee Clarence nog steeds contacten onderhield, bracht hem in contact met de Belgische (eurodance) producers, Peter Bauwens, Phil Wilde en Jean-Paul de Coster. Als u deze namen leest, weet u het natuurlijk al. Peter Bauwens, Phil Wilde en Jean-Paul de Coster waren namelijk de drijvende krachten achter 2 Unlimited die op dat moment hoge toppen scheerde in de hitparades. De heren zagen wel wat in Clarence en besluiten samen te werken. Nog datzelfde jaar scoorde CB Milton een hit met "Send Me an Angel". 1 Jaar later volgde dan zijn grootste hit tot hiertoe "It's a Loving Thing" (zie videoclip) dat u ook terug vindt op het debuutalbum "It's My Loving Thing". In 1996 volgt het 2de album, maar het succes ervan raakte nog niet aan de enkels van de voorganger. Nog eens 2 jaar later brengt CB Milton zijn voorlopig laatste solo album uit, maar ook dit album kon de neerwaartse spiraal niet ombuigen. In 1999 werd hij nog genomineerd voor een TMF Award, maar de anonimiteit loerde om de hoek. Het laatste wat men van de man vernam is, dat hij zich bezighoudt met culturele projecten in het kader van Wereldmuziek.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...