zondag, oktober 01, 2023

Song Of OcarinaSong of ocarina werd opgenomen in 1991 door de muzikanten Jean-Philippe Audin en Diego Modena. Het nummer, dat volledig instrumentaal is, maakte het debuut in de Franse hitlijsten in oktober 1991.

Amper 5 weken later bereikte het de top 10, later (1992) zou Zwitserland, België en Nederland volgen. Modena bespeelt de ocarina (zie verder) en Audin neemt het cello gedeelte voor zijn rekening. De compositie zelf, was dan weer het werk van Paul de Senneville, een man die in de jaren ’80 al enkele pop songs voor zijn rekening nam, maar bekend raakte dankzij het stuk dat hij schreef voor Richard Clayderman “Ballade pour Adeline”.

Ocarina:
Ocarina is een blaasinstrument van Chinese afkomst en kan 4 tot12 ‘vingergaatjes’ bevatten. Ocarina is meestal gemaakt uit keramiek, maar in de loop der tijd werden ook andere materialen gebruikt zoals o.a. hout, plastiek, glas, klei en metaal. Historici beweren dat de geschiedenis van het instrument 12000 jaar terug gaat en een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het Chinese dans- en muziekgebeuren. Voor de introductie in Europa was het wachten tot de 19de eeuw toen ene Giuseppe Donati uit Budrio (in de nabijheid van Bolongna) het ‘eenvoudige speelgoedje’ ombouwde tot een meer allesomvattend instrument. Toch zou het pas echt aan populariteit winnen nadat Nintendo het specifieke geluid van de ocarina gebruikte in het spel “The Legend of Zelda: Ocarina of Time”.  Of, hoe een videospel een oeroud instrument nieuw leven …eu… inblaast.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...