zondag, oktober 01, 2023

Mr Happy Come Back To LoveIn 1996 speelde ondergetekende nog Dj in een lokale discotheek (toen bestonden die nog). Om u een beetje een idee hoe het er destijds aan toeging, vertellen we er graag bij dat in 1996 de House muziek al enige tijd over het hoogtepunt heen was. Dj’s uit die tijd zochten naar een vervanging voor het fenomeen, maar dat bleek sneller gezegd dan gedaan.

Sommigen hingen het vinyl aan de haak, anderen gingen weer de commerciële tour op (Euro Dance), nog anderen zochten minder voor de hand liggende genres op. Niet enkel de Dj’s bleven achter met een kater in het post-House tijdperk, ook de muziekindustrie zocht naarstig naar een nieuw genre dat gesmaakt en gekocht werd door het uitgangspubliek. De meest voor de hand liggende stap was dan ook om vocalen toe te voegen aan de house-stijl, dat van origine meestal instrumentaal was. Euro Dance (2 Unlimited, 24 four 7 etc.) leek een alternatief te zijn, maar veel van mijn collega’s blikten toch met heimwee terug de glorieperiode van de House muziek. Gelukkig kwam er af en toe een single uit dat ons weer hoop gaf op de ‘goede tijd’ zoals onder andere onderstaand nummer van Mr Happy met Come Back to Love. Over de single en artiest konden we nauwelijks informatie vinden op het web, maar het verdient wel een plaatsje in de collectie op PCLeek, ook al is dat maar uit pure nostalgie. Mocht u meer weten over de artiest of het nummer mag u ons dat altijd laten weten.
PS: Aangezien er op YouTube geen deftige videoclip beschikbaar is plaatsen we het nummer in mp3 formaat.

Update: Intussen heeft YouTube ook dit nummer 'ontdekt'.

Mr. Happy - Come Back To Love(

https://www.pcleek.com/plugins/content/rapid1pixelout/rapid1pixelout/facebook.svghttps://www.pcleek.com/plugins/content/rapid1pixelout/rapid1pixelout/twitter.svghttps://www.pcleek.com/plugins/content/rapid1pixelout/rapid1pixelout/googleplus.svg

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...