zondag, oktober 01, 2023

Dance2tranceTrance is een sub-genre van Dance dat zich in de jaren ’90 sterk ontwikkelde. Dit verklaart in elk geval al voor een deel de groepsnaam. Het duo Dance 2 Trance bestond uit Rolf Ellmer, (een klassiek geschoolde componist) enerzijds en Dag Lemer (een DJ) anderzijds.

Ellmer verliet het duo in ’95 om zich te kunnen concentreren op een nieuw tranceproject genaamd Jam & Spoon (dat u wellicht kent van de hit "Right in the Night").

Over het nummer zelf kunnen we het volgende kwijt. “Power of American Natives” behoorde destijds tot 1 van de eerste Trance- muziek acts, en inspireerde vele bekende DJ’s van dat ogenblik (denk maar aan de vele re-mixen zoals onderstaande videoclip). Het nummer zelf gaat eigenlijk een beetje over de Indianen en de manier waarop ze geleefd hebben. Dus, als u, in een of andere discotheek, weer eens iemand “Power of American Ladies” hoort meezingen, mag u de persoon in kwestie meteen een opdonder verkopen (met de groeten van PCLeek). Voor de liefhebbers van cijfertjes, in België 8 weken notering en een 8 als hoogst behaalde plaats in de hitlijsten. Bij onze Noorderburen (tegen beter weten in, nog altijd Nederland) viel het blijkbaar beter in de smaak, met 14 weken notering en weliswaar een NR 1 positie.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...