zaterdag, oktober 16, 2021

Kai TracidKai Tracid zag het levenslicht als Kai Frans te Frankfurt am Main op 17 januari 1972. De inspiratie voor zijn artiestennaam haalde hij uit zijn voornaam, en de 2 muziek genres waarin hij actief is, namelijk Trance en Acid.

Kai was een student elektronica en bovendien een muzikale autodidact zoals men dat noemt. Tijdens zijn studies spendeerde hij uren achter zijn computer om met geluiden te spelen. Door dat te doen, ontdekte hij zijn eigen formule die hij tot op de dag van vandaag nog altijd gebruikt als producer en DJ. Voor Kai, die in 1996 al eens een plaat opnam, begon het pas echt goed te lopen in 1997 toen hij met het nummer "Your Own Reality" een hit scoorde in zijn heimat Duitsland. Een jaar later zou Kai ook internationaal doorbreken. Hij kwam op de proppen met "Liquid Skies" dat in Duitsland, maar ook in de rest van Europa aardige scoorde in de dancescene en zelfs in opdook in de hitlijsten.

1998 Kai Tracid - Liquid Skies

Kai vergaart naam en faam in het House, Techno en Trance milieu en blijft platen produceren en wordt een veel gevraagd artiest op evenementen. Hij blijft werken aan zijn muzikale carrière en in het jaar 2001 wordt hij daarvoor beloont. Kai pakt uit met "Life is Too Short" en scoort er een top 10 notering mee in Duitsland. Ook in de rest van Europa verschijnt het nummer in het bovenste gedeelte van de hitlijsten.

2001 Kai Tracid-Life is Too Short

"Life is Too Short" zou achteraf bekeken, Kai's grootste blijven. Voorlopig althans, want de man maakt nog steeds muziek en is nog altijd actief als DJ en producer en runt sinds 2000 zijn eigen platenlabel Tracid Traxxx.

Dat Kai Tracid met zijn eigen stijl nog steeds invloed uitoefent en andere Dj's inspireert moge duidelijk zijn. Zo vonden we op een compilatie cd van Dream Dance uit 2009, een schitterende bewerking terug waarin het melodie van "Live is Too Short" gebruikt wordt. Artiesten van dienst waren Tube Tonic en DJ Shandar die het nummer "Take Control" doopten.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!