maandag, juli 26, 2021

Kings Of LeonKings of Leon werd gevormd in 1999 the Nashville (VS) en bestaat uit de 3 broers Anthony Caleb Followill, Ivan Nathan Followill, Michael Jared Followill, en neef(je) Cameron Matthew Followill.

De vader van de 3 broers Ivan Leon Followill, was een predikant. Tijdens vaders 'sessies' mochten de kinderen af en toe eens op een 'trommel rammelen', het zouden de eerste kiemen zijn voor de latere muziekcarri√®re van de heren zo blijkt. Toch zou het pas in 1997 zijn, na de scheiding van hun ouders, dat de broers Followil zich echt gaan toespitsen op muziek. Alles komt in een stroomversnelling als ze de songwriter Angelo Petraglia ontmoeten. Angelo leert hen de kneepjes van het vak en introduceert de heren in de business. Meteen krijgen ze aandacht van verschillende platenlabels en in 2003 nemen ze uiteindelijk hun eerste plaat Holy Roller Novocaine op. Kort daarna volgde het eerste album Youth and Young Manhood maar de verkoopcijfers bleven ver onder de verwachtingen. In 2004 volgt een nieuw albumAha Shake Heartbreak. Sommige singles uitAha Shake Heartbreak werden gebruikt in films (Cloverfield, Disturbia) en het nummer the Bucket wist zelfs een top 20 notering te behalen in het Verenigd Koninkrijk. De lofbetuigingen, van onder andere Elvis Costello, bleven niet uit. De gebroeders Followil wisten dat ze goed bezig waren, dus volgt er in 2007 een nieuw album Because of the Times. Because of the Times werd voorafgegaan door de single The Call dat in het VK de hitlijsten binnenviel op NR1. Maar ook in de rest van Europa werden aardige noteringen opgetekend. De carri√®re van Kings of Leon leek nu echt succesvol te worden en dat werd bevestigd in 2008 toen de heren op de proppen kwamen met het 4de (studio)album Only by the Night. Op Only by the Night vindt u onder andere de wereldhits Sex on Fire en Use Somebody.

In 2010 volgt album nummer 5 Come Around Sundown die het startschot zou worden voor een grote tournee doorheen meer dan 50 Amerikaanse steden. Het was tijdens een optreden in Dallas dat zanger Calleb stomdronken het podium verliet. Hij beloofde terug te keren na het braken om de resterende nummers af te werken, maar keerde nooit terug. De rest van de band excuseerde zich bij het publiek en het concert werd afgelast.

In augustus 2011 kondigde King of Leon via hun website aan dat de rest van de tournee door Amerika geannuleerd wordt. Op 31 oktober 2011, na het afronden van hun Australische tournee, kondigde Kings of Leon aan dat ze een pauze zouden inlassen. Nathan voegde er nog aan toe dat deze pauze niet langer zou duren dan 6 maanden. Die 6 maanden zijn ondertussen voorbij, maar intussen zijn de heren toch weer 'bezig'.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...