zaterdag, oktober 16, 2021

September Cry For YouSeptember is de artiestennaam voor de Zweedse zangeres Petra Eos Marklund. Petra tekende op haar 17de al een platencontract bij Stockholm Records (Universal Music). Dat vraagt om meer uitleg, nietwaar?

Petra Eos Marklund werd geboren op 12 september 1984. Haar moeder was van Sloveense afkomst en nam destijds deel aan een Sloveense muziekwedstrijd. Haar vader daarentegen was een wetenschapper. Beide ouders noemden haar "September kind". Dat verklaart meteen haar artiestennaam en waar ze de interesse voor muziek haalde.

Op haar twaalfde dook Petra al de studio in om materiaal op te nemen, maar  er werd nooit enig commercieel materiaal uitgebracht. Dat zou veranderen in 1998 als ze ontdekt wordt door de Zweeds producer Hans Edler. Hans neemt Petra onder haar hoede en enige tijd later (1999) komt het album Teen Queen uit. Teen Queen flopte echter en Petra begon dan maar te werken in een nachtclub waar ze intussen ook speelde in een Rockgroep. Dat laatste ging blijkbaar niet onopgemerkt voorbij, want op haar 18 de wist ze een platencontract te versieren. Op 2 juni 2003 kwam haar debuutsingle La La La (Never Give It Up) uit. La La La werd meteen een lokaal succes en zou maar liefst 22 weken in de Zweedse hitlijsten vertoeven. De opvolger You Can Do It kon al bijna even goede resultaten voorleggen waardoor er besloten werd een album uit te brengen. Dat album kreeg de naam, ja u raad hat al... September, mee. Nadat September eerst in Zweden uitkwam (2003) volgde de rest van de wereld in 2004. De singles volgden elkaar is snel tempo op en waren vrij succesvol. Catchy Tunes merkte al snel dat er ...eu...muziek zat in het Werk van September en ging zich bijgevolg bemoeien met de zaak. Het duurde dan ook niet lang of er volgde een nieuwe langspeler mat als titel  In Orbit. Uit In Orbit werden maar liefst 5 singles getrokken, namelijk Satellites (2005), Looking For Love (2005), Flowers on the Grave (2006), It Doesn't Matter (2006) en Cry For You (2007).

Cry For You betekende meteen ook de internationale doorbraak voor September, vandaar krijgt u van ons de videoclip.

Cry For You bleek tot nog toe het grootste succes voor September. Voor de geïnteresseerden willen we nog meegeven dat na Cry For You, de dame nog steeds singles en albums uitbracht met wisselend succes. We vrezen echter of ze ooit nog een groot internationaal succes zal boeken. Het laatste wat ons bekend is, is dat ze werd gevraagd als host voor het programma Allsång på Skansen op het Zweeds STV. Iets in ons zegt dat, als je kiest voor een carrière op TV, u zelf beseft dat het muzikaal niet de goede richting uit gaat. Maar we kunnen ons vergissen, dat spreekt.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!