zaterdag, oktober 16, 2021

OT QuartetOver de precieze samenstelling van O.T. Quartet konden we helaas weinig informatie vinden. Wat we wel konden uitvogelen is dat de man achter dit project niemand minder was dan de Duitser Christophe Hoeffel.

Nu zal deze naam wellicht geen belletje doen rinkelen maar dat kan misschien veranderen als we u vertellen dat de man vooral werkt onder het pseudoniem "Kris Menace”. Kris begon midden jaren ’90 als producer en tekstschrijver en later zou hij, zoals velen van zijn collega’s, plaats nemen achter de draaitafels.

Dat de man een geduldig iemand is, kan u afleiden uit het feit dat hij pas in 2005 echt wist door te breken aan de zijde van Lifelike. De heren brachten de single “Discopolis” uit dat een geweldige hit werd in het House milieu zoals onder andere op Ibiza, het uitgangsoord bij uitstek op dat moment. “Discopolis” zou later nog enkele keren geremixt en heruitgebracht worden met wisselend succes. De debuutsingle zorgde er alvast voor dat Kris genoeg middelen verzamelde om zelf een platenlabel uit de grond te stampen, wat de man dan ook deed. “Compuphonic” zou zijn geesteskind worden. De man blijft singles uitbrengen, remixen maken, producen en in 2008 besluit hij samen te werken met de Engelse band “Spookey”. Samen brengen ze het nummer “Stereophonic” uit dat bijzonder goed in de smaak viel aan de andere kant van het kanaal (UK). Ondanks dat Kris nooit echt mega hits scoorde verwierf hij wel naam en faam in de muziekbusiness. Als u ons niet geloofd, we geven graag een lijstje mee met artiesten waarvoor de man remixen maakte, samenwerkte, of als producer aan de slag ging. Depeche Mode, Robbie Williams, Kylie Minogue, Booka Shade, Felix da Housecat, Benni Benassi, Martin Solveig, en dan zijn we er nog wel een dozijn vergeten. Tussendoor reist hij ook nog de wereld rond om DJ te spelen in de meest gerenommeerde clubs. Christophe Hoeffel mag dan voor u een totaal onbekende zijn, de man heeft een palmares om U tegen te zeggen. Geniet u intussen maar van 1 van de ‘snoepjes’ dat de man op de mensheid heeft losgelaten met de niet mis te verstane titel “Hold that sucker down” dat van origine instrumentaal was, later werden er versies uitgebracht met vocalen zoals u kan zien en vooral horen in onderstaande videoclip.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!