maandag, juli 26, 2021

Ne YoShaffer Chimere Smith (Ne-Yo voor de kenners) werd geboren op 18 oktober 1979 te Camden, Arkansas. De man groeide op in een éénoudergezin. Op zoek naar geluk verhuisde de moeder van Ne-Yo naar Las Vegas en de arme stakker moest volgen. Na zijn middelbare studies vervoegde hij in Las Vegas het R&B groepje Envy. Dat verhaal was echter een kort leven beschoren.

Envy kon nergens een platencontract versieren en splitte bijgevolg in 2000. Ne-Yo bleef echter niet bij de pakken zitten. Hij zou en moest geld verdienen met muziek. Lukt het niet in een band, dan maar solo of als songwriter. Hij wist Columbia Records te overtuigen, maar nadat zijn eerste album opgenomen was, werd hij al aan de deur gezet en het debuutalbum zou nooit in de winkelrekken belanden.

Uiteindelijk begon Ne-Yo muziek te schrijver voor de “Youngsters” en dat bleek zowaar de juiste ‘move’ in zijn carrière. Het componeren en schrijven beviel hem zo goed dat Ne-Yo besloot hierin veder te gaan. Met succes zo blijkt achteraf. Ne-Yo werkt mee aan het nummer “Let Me Love You” van Mario en forceert hierbij zijn grote doorbraak. Het duurde dan ook niet lang vooraleer andere ‘groten der Aarde’ aan zijn deur kwamen kloppen om en tekstje of muziekstukje. Zo werkte Ne-Yo mee aan nummers van onder andere Mary J. Blige, Faith Evans, Plies, Christina Milian, en Rihanna om er enkele bij naam te noemen. De man, die intussen de juiste mensen heeft leren kennen en goede relaties heeft opgebouwd in het milieu voelt de drang weer boven komen om zelf in de ‘spotlights’ te treden. Hij brengt een eerste single “Stay” uit samen rapper Peedi Crakk. “Stay” scoort maar matig in de R&B lijsten, maar met de opvolger “Sick” haalt hij een NR1 positie in de Billboard Hot 100. Ook bij ons en onze Noorderburen haalde het nummer top 20 noteringen. Ne-Yo solo zangcarrière was eindelijk van de grond geraakt. Er volgden nog singles (en albums) dat het aardig zouden doen in de hitlijsten zoals “Closer” uit het album “Year of the Gentleman” (2008) en “Beautiful Monster” uit het album “Libra Scale” (2010).

Pittige details over Ne-Yo:

-Ne-Yo’s artiestennaam is gejat van Neo, het hoofdpersonage uit de filmtrilogie The Matrix.
-In 2005 kreeg Ne-Yo samen met zijn toenmalige vriendin een zoon genaamd Chimere. Later zou blijken dat hij niet de echte vader was en de zaak wordt uitgevochten voor de rechtbank.
-In 2008 werd Ne-Yo gearresteerd voor overdreven snelheid. Hij reed 100 Mph waar er eigenlijk maar 50 Mph gereden mocht worden. Ne-Yo pleitte schuldig zonder bezwaar en kwam er vanaf met 24 uur dienstbetoon.
-In juni van dit jaar werd bekend dat Ne-Yo samen met Monyetta Shaw een dochter zouden hebben. In een interview met The Sun zou de man echter verklaren: “Zij draagt mijn kind ja, maar ze is mijn vriendin niet. Ik heb een vriend!"

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...