zaterdag, oktober 16, 2021

Nena En Kim Wilde AnytimeDe Duitse zangeres Nena werd geboren als Gabriele Susanna Kerner te Hagen op 21 maart 1960, en verwierf bekendheid met de hit "99 luftballons". De Britse zangeres Kim Wilde daarentegen werd geboren in Chiswick (West- Londen) op 18 november 1960 onder de naam Kim Smith en scoorde hits waarvan "Kids in America" wellicht de bekendste was.

Maar voor de verandering gaan we het in dit stukje eens niet hebben over de carrières van beiden dames (bijzonder uitgebreid) maar wel over het nummer “Anyplace, Anywhere, Anytime” want de geschiedenis ervan is op zen minst eigenaardig te noemen.

Het origineel van “Anyplace, Anywhere, Anytime”, dateert uit 1984 en komt van Nena zelf maar werd in het Duits getiteld als “Irgendwie,irgendwo,irgendwann”. Het lied werd toen al een groot Europees succes wat natuurlijk uitnodigt om gecoverd te worden (wat dan ook regelmatig gebeurde). Eigenaardig genoeg was de Engelstalige versie van het nummer, enkel terug te vinden op het album “It’s all in the Game” en werd het bovendien nooit uitgebracht op single. In 2002 dan, brengt Nena, naar aanleiding van haar 20-jarige carrière, een nieuw album “Nena feat. Nena” uit. Op dit album werd (hoe kan het ook anders) de 2-talige remake geplaatst van de hit samen met Kim Wilde. Het album werd eigenaardig genoeg (juist ja) niet uitgebracht in de U.K. Niettegenstaande werd het album toch een groot succes en werden er in Duitsland alleen al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

Bij onderstaande videoclips, kan u naast de versie met Kim Wilde uit 2003, ook het origineel van Nena uit 1984 aanschouwen.

Op Spotify vindt u de extra lange solo versie van Nena.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!