maandag, juli 26, 2021

Mamas JasjeErgens in 1990 besluiten enkele ‘Vlaamse kameraden’ een groepje op te richten onder de naam Mama’s Jasje. 1 jaar later zou Peter van Laet de gelederen komen versterken als frontzanger en dat had zo zijn gevolgen.

De groep brak door met de hit “Zo ver weg”, een nummer dat Guus Meeuwis overnam en er eveneens een hit mee scoorde in Nederland. Maar de echt grote successen zouden pas volgen in 1993 als Peter van Leat muzikaal gelijkgestemde bloedbroeder Gunter van Campenhout erbij betrekt.

Het duo Peter van Laet en Gunter van Campenhout liep als een trein. Mama’s Jasje scoorde de ene hit na de andere en schrijft geschiedenis in de Vlaamse muziekwereld. In 2002 dan verlaat Gunter van Campenhout ‘tijdelijk’ de groep en wordt vervangen door Jan (Peter’s broer). In 2003 scoorde ze nog een hit “Het is over” waarvan u onderstaand de clip kan bekijken (nou ja, clip is wel erg optimistisch uitgedrukt). Sindsdien ging het steeds meer bergafwaarts met de verkoop en het succes. Niet omdat de band geen goede nummers meer bracht, maar Tien om te zien verdween van de buis en de interesse voor Nederlandstalige muziek daalde opnieuw naar een dieptepunt. In 2005 ging Peter van Laet solo, tot in 2007 Gunter van Campenhout terugkeerde na 5 jaar afwezigheid. Er volgde nieuwe singles en een album (Hommages III) dat, naar de aangepaste normen voor het Nederlandstalige lied, best succesvol te noemen was. In 2008 gaan ze op tournee en in 2009 volgde er een nieuw album “Morgen zal het anders zijn”.
Omdat we een klein vermoeden hebben dat het Nederlandstalige lied aan een remonte bezig is, hopen we (en denken we) dat het niet lang meer zal duren vooraleer Mama’s Jasje weer eens gaat uitpakken met een stevige hit. Intussen kunt u nog eens genieten van het betere Vlaamse werk uit het verleden. De clip is het bekijken nauwelijks waard maar het nummer beluisteren des te meer. De tekst, nu ja, we hebben allemaal wel eens in een situatie verkeerd waarbij u het gevoel krijgt dat Mama’s Jasje “Spijkers met koppen slaat”.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...