maandag, juli 26, 2021

Rui Da SilvaTouch Me is een nummer van de Portugese producent en Dj Rui Da Silva (ook bekend onder de naam Doctor J) met zang geschreven en vocaal uitgevoerd door de Britse zangeres Cassandra Fox.

Da Silva stond in voor de backing track nadat de twee elkaar ergens ontmoet hadden tijdens een optreden van de zangeres, zoals dit wel vaker gebeurd. Gevolg is dat “Touch Me” zowat het meest bekendste nummer van “Da Silva” werd, dat na uitgave, meteen goed was voor 1 week notering op nummer 1 in de Britse charts. Dit was trouwens nog nooit eerder gebeurd met een producer met Portugese roots.

Maar het succes van “Touch Me” had ook een keerzijde. “Da Silva” werd aangeklaagd door platenmaatschappij BMG omdat hij zogezegd een sample zou gebruikt hebben uit een nummer van “Spandau Ballet”, meer bepaald “Chant No1( wie zal het zeggen?)” Meneer “Da Silva” verloor en diende een deel van de opbrengst van “Touch Me” af te staan. De samenwerking tussen “Da Silva” en “Fox” was tevens ook van korte duur, na het uitbrengen “Touch Me” werd deze stop gezet, omdat Cassandra van mening was dat dansmuziek niet echt haar ding was (bah!).
“Touch Me” werd later nog door verschillende Dj’s ( o.a.Tiesto) geremixt maar dat zal jullie wellicht niet vreemd in de oren klinken. Cassandra Fox (ja die madam die dansmuziek maar niks vind) bracht haar eigen versie nog eens opnieuw uit in 2006. Onderstaande de videoclips. U kunt zowel het nummer van “Da Silva” en de heruitgebrachte versie van “Cassandra” zelf bewonderen. Oordeelt u zelf maar! Enjoy!

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...