zaterdag, oktober 16, 2021

Rui Da SilvaTouch Me is een nummer van de Portugese producent en Dj Rui Da Silva (ook bekend onder de naam Doctor J) met zang geschreven en vocaal uitgevoerd door de Britse zangeres Cassandra Fox.

Da Silva stond in voor de backing track nadat de twee elkaar ergens ontmoet hadden tijdens een optreden van de zangeres, zoals dit wel vaker gebeurd. Gevolg is dat “Touch Me” zowat het meest bekendste nummer van “Da Silva” werd, dat na uitgave, meteen goed was voor 1 week notering op nummer 1 in de Britse charts. Dit was trouwens nog nooit eerder gebeurd met een producer met Portugese roots.

Maar het succes van “Touch Me” had ook een keerzijde. “Da Silva” werd aangeklaagd door platenmaatschappij BMG omdat hij zogezegd een sample zou gebruikt hebben uit een nummer van “Spandau Ballet”, meer bepaald “Chant No1( wie zal het zeggen?)” Meneer “Da Silva” verloor en diende een deel van de opbrengst van “Touch Me” af te staan. De samenwerking tussen “Da Silva” en “Fox” was tevens ook van korte duur, na het uitbrengen “Touch Me” werd deze stop gezet, omdat Cassandra van mening was dat dansmuziek niet echt haar ding was (bah!).
“Touch Me” werd later nog door verschillende Dj’s ( o.a.Tiesto) geremixt maar dat zal jullie wellicht niet vreemd in de oren klinken. Cassandra Fox (ja die madam die dansmuziek maar niks vind) bracht haar eigen versie nog eens opnieuw uit in 2006. Onderstaande de videoclips. U kunt zowel het nummer van “Da Silva” en de heruitgebrachte versie van “Cassandra” zelf bewonderen. Oordeelt u zelf maar! Enjoy!

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!